A duhen larë rrobat e foshnjës veç nga rrobat e antarëve tjerë të familjes?

  Një nga pyetjet e zakonshme që bëjnë nënat është nëse mund t’i lajnë rrobat e foshnjës së tyre me rrobat e anëtarëve të tjerë të familjes. Lëkura e foshnjës, është shumë e ndjeshme, sidomos muajt e parë të jetës, është më e sigurt që rrobat e foshnjës të lahen veç nga rrobat e antarëve tjerë të familjes. Por duke qenë se kjo nuk është aq ekonomike ju këshillojmë të keni parasysh disa metoda gjatë larjes së rrobave. Nëse keni vendosur ta mbushni lavatriçen më rrobat e foshnjës dhe antarëve tjerë të familjes…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

Nuk më pëlqen miqësia e detyruar

Nëse kam nevojë të të përkëdhel, të dhuroj dhurata, të të ftoj të më vizitosh – nuk të konsideroj për një mik të sinqertë. Është një miqësi artificiale. Unë kam vetëm disa miq të vërtetë me të cilët takohemi kur të mundemi, i japim dhurata njëri-tjetrit kur kemi mundësi, tek të cilët mund të mbështetem, të lë një sekret midis mureve të tyre, të besoj një amanet, të qaj, të marr këshilla. Nuk janë këta të cilëve duhet t’u kërkoj falje për një fjalë të keqkuptuar. Ata që mezi presin…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

MACET DHE MISIONI I TYRE SHPIRTËROR

Macja ka të gjitha mineralet brenda ADN-së së saj, shumë kristale që rrezatojnë kodet e shërimit të energjisë. Macja është jashtëzakonisht telepatike, sheh natyrën, energjinë, entitetet, gjithçka që ndjeni, ju shikon dhe lexon mendimet tuaja, ka një lidhje të pabesueshme me botën e padukshme magjike. Ata madje janë shumë të pavarur dhe kanë një përkushtim për të ruajtur shtëpitë dhe energjinë e planetit në një frekuencë të lartë ndriçimi. Zhurma e një mace është si mantra OM për njerëzit, frekuenca e shërimit është e aftë të transferojë dimensione, të zbulojë…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

Nëna e binjakëve “Bardh e Zi”, shpesh pyetet se cili nga djemtë është i saj

3 vjet më parë, në shkurt, kur një nënë nigeriane filloi të lindë, ajo nuk e kishte idenë se çfarë do të përjetonte. Me vetëm disa minuta diference, ajo lindi binjakët Danielin dhe Davidin që nuk duken aspak të ngjashëm. Babai i tyre ishte vërtet i tronditur. Ai ishte i gëzuar pa masë kur pa djemtë e tij dhe qëndroi për më shumë se 10 minuta duke i ngulur sytë mbi ta dhe tha se po shikonte vetëm veprën e mrekullueshme të Zotit dhe se ato janë dhurata e tij…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

Trajnimi: “Situatat emergjente te fëmijët dhe ndihma që duhet të ofrohet!”

Poliklinika NATAL me ligjërues Dr Ismail Lutolli, ofroi trajnim për çerdhen “Akademia e fëmijëve ORA”. Në këtë organizim u realizua trajnimi që ofron informacion të plotë mbi Ndihmën e Parë për vendin e tyre të punës në kuadër të Programit për Trajnime: “Situatat emergjente te fëmijët dhe ndihma që duhet të ofrohet!” Qëllimi i këtij trajnimi ishte avancimi i njohurive të pjesëmarrësve lidhur me ofrimin e ndihmës së parë në raste kur fëmijët ndeshen me situata emergjente ku dhe temat e shtjelluara ishin: -Ndihma e parë te fëmijët kur ngulfaten…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

Keni planifikuar të shkoni në det por menstruacionet ju “prishin” planet!?

  INTERVISTË me Dr Samire Ademi Lutolli Specialiste-Gjinekologe dhe Obstetre, Specialiste në subspecializim për infertilitet   A mund t’i shtyejmë menstruacionet dhe a është e dëmshme për shëndetin? Kur planifikojmë një pushim në plazh, nuk jemi gjithmonë në gjendje të përcaktojmë datën sipas ciklit menstrual. Në situata të tilla, shumë gra dëshirojnë të shtyjnë menstruacionet derisa të kthehen nga pushimet.   NATAL: A është e dëmshme të shtyejmë menstruacionet?   Dr Samire Ademi Lutolli: Menstruacionet janë një gjakderdhje normale mujore nga mitra që gratë kanë në periudhën riprodhuese në cikle…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

“Filizat” në vizitë te Poliklinika NATAL

Poliklinika NATAL, ka pritur disa vizitorë shumë të veçantë të cilët na kënaqën më pafajsinë, guximin, por edhe ndrojtjen e tyre të sinqertë. Fëmijët e Kopshtit “Filizat” bënë vizitën e tyre dentare duke marrë këshilla se si pastrohen dhe si mirëmbahen dhëmbët e tyre të bardhë e të bukur. Gjithashtu iu bë një kontrollë e detajuar dhëmbëve dhe shëndetit të tyre oral.                         Buzëqeshjet e tyre e bënin edhe më të këndëshme punën e Stomatologes e cila i mirëpriti…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

Vizita e nxënësve të shkollës “International Maarif Schools Of Kosova” në Poliklinikën NATAL

Orientimi në karrierë, është një nga sfidat që kalojnë maturantët në fund të shkollës fillore dhe të mesme. Stafi i Poliklinikës NATAL ka mirëpritur nxënësit e shkollës “International Maarif Schools Of Kosova” dhe me entuziazëm ua prezentoi gjithë punën që bëhët në Poliklinikë, duke u shpjeguar atyre në detaje për secilin shërbim dhe me prezentimin e punës që bëhet në këtë institucion ata panë për së arfërmi mundësitë drejt orientimit të tyre për karrierën dhe të ardhmen e tyre sipas interesave dhe prirjeve. Poliklinika NATAL i njohu ata me profesionin…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë