A besoni në mami pas lindjes?

Dy bebe në barkun e nënës. Njëra pyeti tjetrën: “A besoni në jetën pas lindjes?” Tjetra u përgjigj: “Sigurisht. Duhet të ketë diçka pas lindjes. Ndoshta ne jemi këtu për t’u përgatitur për atë që vjen më pas”. “Pa kuptim,” tha e para. “Nuk ka jetë pas lindjes së fëmijës, çfarë lloj jete do të ishte ajo?” Tjetra tha: “Nuk e di, por do të ketë më shumë dritë se këtu. Ndoshta do të mund të ecim në këmbë dhe të hamë me gojën tonë. Do të kemi ndoshta shqisa…

Lexo më shumë

Le të jemi pinguinë

* Thuhet se pinguinët çdo ditë i shprehin dashurinë partnerit të tyre me një britmë të madhe, në mënyrë që të gjithë ta dëgjojnë. Atyre nuk ua ndjen për krenarinë dhe nuk e dinë për turp. * Kur shohin dikë që duan, fillojnë të kërcejnë, për t’i treguar se sa të lumtur janë që janë takuar. * Janë shembull i besnikërisë, sepse janë monogamë dhe shpesh kanë një partner gjatë gjithë jetës së tyre, përveç rasteve kur ndodh ngordhja e zogut të dashur. * Ata janë vetëmohues në rolin e…

Lexo më shumë

Keni dëgjuar të thonë më mirë i lumtur sesa të kesh të drejtë?

Dy shtëpi pranë njëra-tjetrës, në njërën kishte ulërima dhe grindje të vazhdueshme, kurse në tjetrën qetësi. Kur burri dhe gruaja u grinden sërish, ajo i thotë: – A ke dëgjuar ndonjëherë që fqinjët tanë po zihen? Jo? Shko dhe zbuloje se si jetojnë ata. Burri vendosi të qëndronte pranë dritares së shtëpisë fqinje dhe të shikonte. Të gjithë bënin punët e veta, gruaja në kuzhinë, burri shkruante diçka mbi tavolinë. Ra telefoni, burri u hodh, vrapoi në dhomë dhe kapi një vazo që ra dhe u thye. Burri u gjunjëzua…

Lexo më shumë

Dashuria e përjetshme ekziston

Në Londër, është një grua që shkon çdo ditë në metro dhe ulet në platformë vetëm për të dëgjuar njoftimin e regjistruar nga burri i saj në 1950. Margaret McCollum pas vdekjes së bashkëshortit të saj Oswald Laurence, ulet në stol duke pritur të dëgjojë këtë regjistrim që u bë një nga më të famshmit “Mind the gap” në Londër. Në vitin 2003, Oswald vdiq duke lënë një boshllëk të madh në zemrën e Margaret. Kështu që Margaret gjeti një mënyrë për të ndjerë praninë e tij më afër. Pas…

Lexo më shumë

Dinjiteti!

Një grua ishte në rradhë për të paguar në arkë, ekrani lexon 26,80 €, zonja me fytyrë të ngrysur thotë: “Oh më falni, harrova parat e tjera në shtëpi, kam vetëm 25 € dhe do heq diçka nga çfarë kam blerë”. Në karrocën e vogël të ushqimeve nuk ka patatina apo ushqime të kota, shoh vetëm bukë, makarona, qumësht, domate, letër higjienike. Sikleti për ata që janë vetëm një metër larg është i dukshëm, ndërsa fytyra e kësaj nëne pak më shumë se 40 vjeçare është e vrenjtur, ajo duhet…

Lexo më shumë

E dua, por a kam nevojë për të?

Shkruan: Pranvera Nevzadi   Minimalizmi, një çasje sociale dhe ekonomike.   Minimalizmi, ka filluar si një lëvizje artistike në artin pamor Western, më fort në atë amerikan, pas Luftës së Dytë Botërore, që nga viti 1960. Më vonë, minimalizmi si formë jetese ka gjetur zbatim edhe në fushat e tjera të jetës, si sociale dhe ekonomike. Në jetën minimaliste, sasia nuk ka rëndësi. Ajo që ka rëndësi është cilësia dhe nevoja.   A mund të jetosh me më pak gjëra se sake momentalisht?   Mijëra artikuj në internet dhe përvoja të…

Lexo më shumë