Testoni aftësitë tuaja!

/natalmedia.com/ Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:
Read More

Si u bë kafeja pije – Historia interesante e saj

Kafeja është një kaçubë shumëvjeçare me gjelbërim të përhershëm, 7 deri në 8 metra e lartë. Fruti i kafesë është një kokërr e ngjashme me qershinë, nën lëkurën e kuqe të të cilës gjenden dy kokrra me brirë me një thellim nga ana e sheshtë. Kokrrat janë të gjelbërta ose të verdha të cilat marrin ngjyrë kafe ose plotësisht të zeza kur piqen në furrë.   Kafeja e ka origjinën nga Etiopia, nga ku ka ardhur në të gjithë botën, kurse dihet se lulëzon më së miri në Brazil. Një…

SHPËRNDAJE:
Read More

Testoni aftësitë tuaja!

          /natalmedia.com/ Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:
Read More

Një mbret kishte dhjetë qenë të egër

Nëse një nga shërbëtorët bënte një gabim, ai ua hidhte qenve për ta ngrënë. Një ditë, një nga shërbëtorët më të vjetër bëri diçka të gabuar. Mbreti urdhëroi që ta hidhnin te qentë. Shërbëtori i tha: “Të kam shërbyer dhjetë vjet, të lutem më jep dhjetë ditë para se të më hedhësh te qentë?” Mbreti ia dha dhjetë ditë. Në qeli, shërbëtori i tha rojës se do të donte t’u shërbente qenve për dhjetë ditët e ardhshme. Roja pranoi dhe shërbëtori mund t’i ruante qentë, t’u pastronte shtëpizën dhe t’i…

SHPËRNDAJE:
Read More

E gjeni dot rezultatin?

  /natalmedia.com/ Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:
Read More

Kuriozitet – a e dini se…!?

/natalmedia.com/ Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:
Read More

SHTATË MËSIMET QË MUND T’I MARRIM NGA KJO FOTO

Jo të gjitha mundësitë duhen shfrytëzuar – Disa janë kurthe. Një person mund të bëhet aq i vendosur për të shkatërruar një person tjetër, saqë të verbohet dhe në fund të shkatërrojë veten. Ju luftoni më së miri në elementin dhe mjedisin tuaj natyror – Këtu zogu ka një avantazh në elementin e tij natyror. Njihni dhe vendosni kufijtë tuaj. Ndonjëherë përgjigja më e mirë ndaj provokimit është të tërhiqesh me qetësi – Jo të luftosh. Ndonjëherë duhet punë ekipore për të arritur diçka – Jo çdo herë suksesi mund…

SHPËRNDAJE:
Read More

Kuriozitet – A e dinit se…

Ushqimi në aeroplan nuk na duket aq i shijshëm sepse gjatë fluturimit shqisa e nuhatjes dhe shijes tonë ulet nga 20% deri në 50%./natalmedia.com/     *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:
Read More

Testoni aftësitë tuaja vizuale

Në pamje të parë, testi duket i thjeshtë, por jo edhe aq, ju duhet koncentrim disa secondash për përgjigje të saktë!/natalmedia.com/    *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:
Read More

Një teknikë e re forensike

Ndiqni bletët dhe analizoni mjaltin e tyre në zonat ku dyshohet më shumë. Universiteti George Mason në Virginia u vu në ndihmë të policisë me këtë teknikë dhe zbuloi dy viktima përpara disa kohësh,viktima te groposura e fshehura pas vrasjes. Mjalti ruan të dhëna të shumta mbi përbërjen e asaj që bletët janë ushqyer. Nëpërmjet tij mund të gjenden madje dhe gjurmë ADN-je, të trupave të dekompozuar, duke qenë se këto gjurmë shpërndahen në rrjetin nëntokësor dhe lulet i kanë në përbërjen e tyre, të cilat pasi “vizitohen” nga bletët,…

SHPËRNDAJE:
Read More

A E DINI SE?

Është një perime që ka formën dhe shijën identike sikur të patatës, mirëpo ngjyrën e ka të purpurtë, andaj quhet edhe “Purple Potatos”, mirëpo si sinonim të dukjes në prerjen tërthore ka pamjen e gjithë universit!/natalmedia.com/   *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:
Read More

Një nga mrekullitë më të mëdha në trupin e njeriut është shenja e gishtit

Mes të gjithë njerëzve që kanë jetuar ndonjëherë në tokë, nuk ka asnjë që mund të ketë një gjurmë gishti si e jotja, apo edhe një gjurmë gishti afër saj. Dhe nëse supozojmë se ka një piktor dhe stilist profesionist për të nxjerrë 20 gjurmë gishtash të ndryshëm, ai nuk do të jetë në gjendje të vizatojë më shumë. Pavarësisht kompleksitetit të tyre të shumtë, ne nuk kemi as gjurmë gishtash të ngjashëm. Kupto që je shumë i veçantë, edhe pse disa e shohin si një gjë të thjeshtë, është…

SHPËRNDAJE:
Read More

14 ujqër u lëshuan në natyrë në Parkun Kombëtar

Kur 14 ujqër u lëshuan në natyrë në Parkun Kombëtar Yellowstone në 1995, shkencëtarët nuk e kishin idenë se do të ndryshonte të gjithë ekosistemin e parkut. Për 70 vjet nuk kishte ujqër në park dhe gjatë gjithë asaj kohe atje sunduan dreri, i cili gjatë viteve të mbarështimit të pakontrolluar shkaktoi dëme serioze në florë. Katërmbëdhjetë ujqër, natyrisht, nuk mund t’i hanin të gjithë drerët, por i detyruan të zgjidhnin kullotat me më shumë kujdes dhe të shmangnin disa pjesë të parkut ku ujqërit patrullonin vazhdimisht. Në ato vende,…

SHPËRNDAJE:
Read More

A e keni ditur se edhe Elefantët vuajnë nga sindroma e zemrës së thyer!

Ata thonë se njerëzit mund të vdesin për shkak të dashurisë, për shkak të stresit që shkakton humbja. Elefantët gjithashtu vuajnë nga sindroma e zemrës së thyer, veçanërisht kur këlyshi i tyre vdes. Nëse këlyshi ngordh, elefanti nënë e lë tufën për disa ditë dhe kalon një lloj procesi zie. Në vend që të largohet nga trupi, ajo e përkëdhel me trungun e saj, e nuhat atë dhe ecën në rrathë rreth tij. Besohet se është mënyra e tyre për të kuptuar dhe pranuar vdekjen. Ata janë shumë të ndjeshëm…

SHPËRNDAJE:
Read More

A e dini se…

Një fëmijë i rrethuar nga kritika mëson të fajësojë të tjerët dhe të jetë i pakënaqur Një fëmijë i rrethuar nga tallja mëson të jetë e dyshimtë Një fëmijë i rrethuar nga armiqësia mëson të mbrohet Një fëmijë i rrethuar nga zemërimi mëson të shkaktojë dhimbje Një fëmijë i rrethuar nga mosinteresimi mëson të mos dëgjojë të tjerët Një fëmijë i rrethuar nga mashtrimi mëson fshehjen Një fëmijë i rrethuar nga turpi mëson fajin Një fëmijë i rrethuar nga respekti për kufijtë mëson pavarësinë Një fëmijë i rrethuar nga pranimi…

SHPËRNDAJE:
Read More