Përsosmëria e trupit të njeriut

Trupi i njeriut përfaqëson të gjithë strukturën e organizmit të njeriut. Është një “makinë” e krijuar në mënyrë perfekte që ju lejon të shijoni këtë aventurë të quajtur jetë. Kujdesuni për të dhe mos e dëmtoni me vese dhe marrëdhënie të dëmshe.

Përbërja e trupit të njeriut:

 

 1. Numri i eshtrave: 206
 2. Numri i muskujve: 639
 3. Numri i veshkave: 2
 4. Numri i dhëmbëve të qumështit: 20
 5. Numri i brinjëve: 24 (12 palë)
 6. Numri i dhomave të zemrës: 4
 7. Arteria më e madhe: Aorta
 8. Presioni normal i gjakut: 120/80 mmhg
 9. ph i gjakut: 7.4
 10. Numri i rruazave në shtyllën kurrizore: 33

 

 

 1. Numri i rruazave në qafë: 7
 2. Numri i eshtrave në veshin e mesëm: 6
 3. Numri i eshtrave në fytyrë: 14
 4. Numri i eshtrave në kafkë: 22
 5. Numri i eshtrave në gjoks: 25
 6. Numri i eshtrave në duar: 6
 7. Numri i muskujve në krahun e njeriut: 72
 8. Numri i pompave në zemër: 2
 9. Organi më i madh: Lëkura
 10. Gjëndra më e madhe: mëlçia

 

 

 1. Qeliza më e madhe: qeliza vezë femërore
 2. Qeliza më e vogël: sperma
 3. Kocka më e vogël: Veshi i mesëm
 4. Organi i parë i transplantuar: Veshka
 5. Gjatësia mesatare e zorrës së hollë: 7m
 6. Gjatësia mesatare e zorrës së trashë: 1.5 m
 7. Pesha mesatare e foshnjës së porsalindur: 3 kg
 8. Pulsi në një minutë: 72 herë
 9. Temperatura normale e trupit: 37 ° C (98,4 ° F)
 10. Sasia mesatare e gjakut: 4 deri në 5 LITRA

 

 1. JETËGJATËSIA e rruazave të kuqe të gjakut: 120 ditë
 2. JETËGJATËSIA e rruazave të bardha të gjakut: 10 deri në 15 ditë
 3. Periudha e shtatzënisë: 280 ditë (40 javë)
 4. Numri i eshtrave në këmbën e njeriut: 26
 5. Numri i eshtrave në çdo kyç: 8
 6. Numri i eshtrave në dorë: 27
 7. Gjëndra më e madhe endokrine: gjëndra tiroide
 8. Organi më i madh limfatik: Shpretka
 9. Kocka më e madhe dhe më e fortë: Femuri

 

 1. Muskuli më i vogël: Stapedius (veshi i mesëm)
 2. Numri i kromozomeve: 46 (23 çifte)
 3. Numri i eshtrave të fëmijëve të porsalindur: 306
 4. Viskoziteti i gjakut: 4,5 deri në 5,5
 5. Grupi universal i gjakut të dhuruesit: O
 6. Grupi universal i gjakut i marrësit: AB
 7. ​​Qelizat e bardha më të mëdha të gjakut: Monocitet
 8. Qelizat më të vogla të bardha të gjakut: limfocitet
 9. Numri i shtuar i rruazave të kuqe të gjakut quhet: policitemia
 10. Deponimi e gjakut në organizëm është: Shpretka
 11. Lumi i jetës quhet: Gjak
 12. Niveli normal i kolesterolit në gjak: 100 mg/dl
 13. Pjesa e lëngët e gjakut është: plazma./natalmedia.com/

 

 

 *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Related posts