SHKOLLA E GJIDHËNIES| VIDEO 76: NGJYROSJA E FLOKËVE GJATË SHTATZËNISË DHE GJIDHËNIES

Gratë kanë nevojë të duken bukur dhe të rregullta, edhe në gjendje tjetër siç është shtatzënia apo gjidhënia. Lind pyetja, se deri ku lejohet të shkojnë gratë shtatzëna ose ato gjidhënëse kur bëhet fjalë për zbukurimin dhe ngjyrosjen e flokëve.   @ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet tjetërsimi dhe përvetësimi i materialeve pa lejen paraprake, kurse lejohet shpërndarja e linkut të NATALmedias dhe Poliklinikës NATAL

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

SHKOLLA E GJIDHËNIES| Video 53: USHQYERJA ME GJI E NJË FËMIJE ME PERIN E GJUHËS

Rreth 5% e të porsalindurve lindin me ashtuquajturin në popull peri i gjuhës. Kur një foshnje ka perin e gjuhës, frenulum, ose pjesa e indit që lidh gjuhën me dyshemenë e gojës, është e shkurtër, e fortë ose e trashë. Mund të ngjitet pranë majës së gjuhës, duke mos lejuar që gjuha të lëvizë lirshëm. Në poliklinikën NATAL realizohet prerja e perit të gjuhës me anestezion lokal dhe pa dhimbje dhe menjëherë pas procedurës foshnja vendoset në gji dhe vazhdon natyrshëm procesin e gjidhënies.     @ të gjitha të…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

NJË KAVANOZ ME DASHURI PËR FONDACIONIN “ZEMËR PËR TY”

Alopecia areata, terapia me rrezatim të kancerit dhe djegiet e rënda janë vetëm disa nga arsyet pse dikush mund të humbasë flokët. Dhe rënia e flokëve nuk është vetëm një shqetësim kozmetik – ajo gjithashtu mund të ndikojë seriozisht në shëndetin mendor të dikujt. Por ju mund të bëni një ndryshim duke zgjedhur të dhuroni flokët tuaj. Dhurimi i flokëve u jep njerëzve mundësinë e një paruke flokësh natyrale falas, me cilësi të lartë. Dhurimi i flokëve mund të ndihmojë dikë të rifitojë besimin dhe të rivendosë ekuilibrin emocional. Fondacioni…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

Letër nënës që humbi fëmijën pas lindjes , në muajt e parë të jetës.

Në vend të ngushëllimit Shkruan: Dr Ismail Lutolli Specialist Pediatër Subspecialist Dietolog-Nutricionist     Nënë e dashur, ju mund të keni humbur djalin tuaj por nuk keni humbur asnjëherë ndjenjat që keni pasur për të, kujtimet, ëndrrat. -Kujtojeni momentin kur për herë të parë kuptuat që keni ngelur shtatzënë, kujtoni lotët e gëzimit, kujtoni sa fort rrahu zemra juaj që në trupin tuaj kishte filluar të krijohej një jetë tjetër. -Kujtojeni kur në barkun tuaj dëgjuat për herë të parë lëvizjet sa e lumtur ishit, sa shumë u gëzuat e…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

Inara e bukur u bë sërish me flokë

Inara, u bë me flokë. Në Fondacionin “Zemër për ty”, ne besojmë se akti i ofrimit të një parukeje për shkak të humbjes së flokëve do të rrisë vetëvlerësimin dhe besimin e një fëmije gjatë një periudhe të vështirë në jetën e tyre të re. Ishte Inara ajo që u bë sërish me flokë. Ajo është shumë e bukur dhe e qeshur edhe pa flokë. Flokët tona të dhuruara për të janë vetëm një aksesor. Me kujdes dhe dashuri, ne ndihmojmë fëmijët dhe familjet e tyre në procesin e zgjedhjes…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë

Mitet dhe të vërtetat rreth sëmundjes “lija e ujit” apo variçela

Nga: Dr. Ismail Lutolli Specialist pediatër, subspecialist dietolog-nutricionist   • Fëmija i cili ka sëmundjen  “lija e ujit” nuk duhet të pastrohet për 10 deri 15 ditë!  • Fëmija im ka pasur sëmundjen  “lija e ujit” para disa viteve, tani e ka përsëri. A është e mundshme kjo?  • Ushqyerja me gji parandalon foshnjën nga infektimi i virusit të variçellës. • Me dhjam të “guses” (roses) shërimi është më i shpejtë, sidomos në puçrrat e kokës!   Ka shumë sëmundje, trajtimi i të cilave ngjall debate e kundërthënie të shumta. Ekziston…

SHPËRNDAJE:
Lexo më shumë