Hemangioma ka shërim të plotë

HEMANGIOMA Rezultatet vazhdojnë të jenë shumë inkurajuese,me qindra pacientë te shëruar plotësisht. Në poliklinikën NATAL vazhdon trajtimi sukseshëm i Hemangiomave tek fëmijët nga Dr Ismail Lutolli, subspecialist i hematologjisë dhe onkologjisë pediatrike. Në foto femijë i shëruar plotësisht i cili ka filluar mjekimin në mujin e dytë të jetës. Poliklinika NATAL 048 370 370

SHPËRNDAJE:
Read More

Shëndeti juaj mendor – mirëqenia juaj psikologjike, emocionale dhe sociale – ndikon në çdo fushë të jetës suaj.

Shëndeti juaj mendor – mirëqenia juaj psikologjike, emocionale dhe sociale – ndikon në çdo fushë të jetës suaj. Të kesh shëndet mendor pozitiv ju lejon të përballeni në mënyrë efektive me streset e përditshme të jetës, të komunikoni mirë me të tjerët, të merrni vendime të shëndetshme dhe ta jetoni jetën në maksimum. Por ndonjëherë, lufta me depresionin mund ta bëjnë të duket sikur arritja e një gjendjeje të shëndetshme mendore është e pamundur. Pra, nëse jeni duke kërkuar për një inkurajim, në Poliklinika NATAL mund ta gjeni ndihmën e…

SHPËRNDAJE:
Read More

Ç𝐟𝐚𝐫ë është 𝐬𝐲𝐧𝐞𝐭𝐢𝐚 (𝐫𝐫𝐞𝐭𝐡𝐩𝐫𝐞𝐫𝐣𝐚)

Synetia është heqja kirurgjikale e lëkurës që mbulon majën e penisit. Në pjesë të ndryshme të botës, kjo ndërhyrje kryhet tek të porsalindurit. Pas periudhës neonatale, kryerja e kësaj procedure është më komplekse. Synetia në familje të caktuara është një ritual fetar, pjesë e traditës familjare, apo kryhet me qëllim që të përmirësimit të higjienës personale ose parandalimit të problemeve shëndetësore në të ardhmen (infeksionet, etj). Procedura zgjat rreth 10 minuta. 𝐈𝐧𝐝𝐢𝐤𝐚𝐜𝐢𝐨𝐧𝐞𝐭 – 𝐩ë𝐫𝐬𝐞 𝐤𝐫𝐲𝐡𝐞𝐭 𝐤𝐲 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦? Synetia sjell shumë përfitime: higjiena më e lehtë gjenitale, zvogëlimi i rrezikut të…

SHPËRNDAJE:
Read More

Një simptomë e heshtur e kancerit mund të vërehet kur aplikoni deodorant

Ka disa shenja që mund të tregojnë praninë e kancerit të gjirit, dhe jo vetëm shfaqjen e gungave, siç mendohet zakonisht. Sipas kontrollit shëndetësor të “NHS health check”, një organizatë për parandalimin e sëmundjeve, ekziston një simptomë e heshtur që mund të jetë tregues i këtij lloji të kancerit dhe mund ta vëreni gjatë aplikimit të deodorantit. Gjegjësisht, ndjeshmëria apo dhimbja në zonën e sqetullës mund të tregojë praninë e kancerit të gjirit, duke qenë se indi i gjirit ndonjëherë arrin në atë zonë. Përveç kësaj, shfaqja e gungave mund…

SHPËRNDAJE:
Read More

Mbipesha e djemve në fëmijëri ndikon në infertilitetin në moshën madhore

Kur djemtë përballen me problemin e peshës së tepërt gjatë fëmijërisë, ndodhin ndryshime fiziologjike në trup që u mohojnë mundësinë për t’u bërë baba një ditë. Djemtë obezë, të cilët kanë problem me peshën e tepërt, shpesh më vonë në jetë bëhen burra që vështirë se mund të kenë pasardhës, zbulon një studim i ri i publikuar në European Journal of Endocrinology. Puna kërkimore ka dalë në përfundimin se djemtë me mbipeshë kanë vëllim më të vogël të testikujve, gjë që i vë në rrezik të infertilitetit në moshën madhore.…

SHPËRNDAJE:
Read More

Si diagnostikohet dhe trajtohet paraliza e fytyrës (paraliza e Bell-it)?

  Paraliza e fytyrës është një sëmundje akute e nervit përgjegjës për pozicionin dhe funksionimin e muskujve të fytyrës (nervus facialis). Ky çrregullim njihet lehtësisht nga rënia dhe dobësia e gjysmës së fytyrës.   Pse ndodh paraliza e fytyrës? Disa trauma (lëndimet e kockave kraniale), inflamacioni i veshit të mesëm, tumore të ndryshme, leukoza, skleroza e shumëfishtë, inflamacioni, tumoret ose lezionet vaskulare të trungut të trurit, lebra, sarkoidoza, herpes zoster dhe gjendje të tjera gjithashtu mund të çojnë në paralizë të fytyrës.     Paraliza e fytyrës – Si vendoset…

SHPËRNDAJE:
Read More

Shëndeti oral dhe trajtimi i dhëmbëve gjatë muajit të Ramazanit

Shkruan: Spec.Dr.Manushaqe Veliu Gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit, muslimanët në mbarë botën agjërojnë gjatë ditës, duke u përmbajtur nga ushqimi dhe pijet nga agimi deri në perëndim të diellit. Shumë besimtarë, por edhe vetë stomatologët, janë në mëdyshje nëse trajtimi i dhëmbëve do ta prishë agjërimin, cilat procedura mund të kryhen dhe cilat duhet të shtyhen. A lejohet marrja e barnave gjatë agjërimit ? Gjatë muajit të Ramazanit, besimtarët agjërues lejohen të lajnë dhëmbët dhe të përdorin pastën e dhëmbëve dhe shpëlarës goje, me kusht qe të mos gëlltiten.…

SHPËRNDAJE:
Read More

Mësoni shkakun kryesor për problemet tuaja shëndetësore

Sa e vështirë është të kesh këtë sëmundje dhe aq më tepër që njerëzit të gjykojnë si një person dembel, por në realitet nuk e kanë idenë se me çfarë duhet të përballesh çdo ditë. Mos gjyko dhe thuaj falemnderit Zotit që jam i shëndetshëm…   Përshëndetje! Ti e di që do të jem me ty gjithë jetën. Unë jam shumë i pakapshëm, nuk paraqitem gjithmonë kur bën analizat e gjakut. Njerëzit përreth jush nuk mund të më shohin apo dëgjojnë, por trupi juaj më ndjen. Unë mund t’ju sulmoj…

SHPËRNDAJE:
Read More

Paraliza celebrale- 11 gjëra që duhet të dini për të

Paraliza cerebrale (CP) është një grup çrregullimesh që ndikojnë në aftësinë e një personi për të lëvizur dhe për të mbajtur ekuilibrin dhe qëndrimin. CP është paaftësia motorike më e zakonshme në fëmijëri. Cerebrale do të thotë të kesh të bëjë me trurin. Paraliza do të thotë dobësi ose probleme me përdorimin e muskujve. CP shkaktohet nga zhvillimi jonormal i trurit ose dëmtimi i trurit në zhvillim që ndikon në aftësinë e një personi për të kontrolluar muskujt e tij ose të saj. Paraliza cerebrale (CP) është paaftësia motorike më…

SHPËRNDAJE:
Read More

Keni planifikuar të shkoni në det por menstruacionet ju “prishin” planet!?

  INTERVISTË me Dr Samire Ademi Lutolli Specialiste-Gjinekologe dhe Obstetre, Specialiste në subspecializim për infertilitet   A mund t’i shtyejmë menstruacionet dhe a është e dëmshme për shëndetin? Kur planifikojmë një pushim në plazh, nuk jemi gjithmonë në gjendje të përcaktojmë datën sipas ciklit menstrual. Në situata të tilla, shumë gra dëshirojnë të shtyjnë menstruacionet derisa të kthehen nga pushimet.   NATAL: A është e dëmshme të shtyejmë menstruacionet?   Dr Samire Ademi Lutolli: Menstruacionet janë një gjakderdhje normale mujore nga mitra që gratë kanë në periudhën riprodhuese në cikle…

SHPËRNDAJE:
Read More

A është e mundur një pandemi e re? Çfarë është lija e majmunëve?

Shkruan: Dr Ismail Lutolli Specialist Pediater Subspecialist Dietelog -Nutricionist   Çfarë është  lija e majmunëve, si përhapet? Ditët e fundit në disa vende të botës janë zbuluar raste të virusit të lisë së majmunëve. Kemi shumë  raste të dyshuara ose të konfirmuara të lisë së majmunëve  në Australi, Belgjikë, Kanada, Francë, Gjermani, Izrael, Itali, Holandë, Portugali, Spanjë, Suedi, Zvicër, Mbretërinë e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara. Sëmundja dihet se është endemike në disa pjesë të Afrikës, por një epidemi në rritje në disa vende evropiane dhe të Amerikës së Veriut ka…

SHPËRNDAJE:
Read More