Hemangiomë e shëruar plotësisht

Qendra e specializuar për shërimin e hamangiomave – Poliklinika Natal Në poliklinikën NATAL vazhdon trajtim i sukseshëm i Hemangiomave tek fëmijët nga Dr Ismail Lutolli, subspecialist i hematologjisë dhe onkologjisë pediatrike. Rezultatet vazhdojnë të jenë shumë inkurajuese,për çdo ditë ka pacient të shëruar plotësisht. Në foto është vajza e vogël e shëruar nga hemangioma në pjesën e këmbës. Poliklinika NATAL, vend ku fëmijët do të gjejnë tërë atë që duhet për shërimin e plotë të hemangiomës . #poliklinikanatal +383 48 370 370     /natalmedia.com/     *Materialet dhe informacionet…

SHPËRNDAJE:
Read More

Një përvojë më mbresëlënëse për shpëtimtarët

Një peshkatar e vuri re një balen në lindje të ishullit Farallon (jashtë Portës së Artë) dhe kërkoi ndihmë me radio. Brenda pak orësh, një ekip shpëtimi mbërriti dhe përcaktoi se ajo ishte në gjendje aq të rëndë sa e vetmja mënyrë për ta shpëtuar ishte të zhytej brenda dhe ta zgjidhte atë … një propozim shumë i rrezikshëm. Një goditje me bisht mund të vriste shpëtimtarin. Ata punuan për orë të tëra me thika të lakuara dhe më në fund e liruan atë. Pasin e liruan, zhytësit thonë se…

SHPËRNDAJE:
Read More

A i lëshojnë gjyshërit kriteret kur është fjala për nipat dhe mbesat e tyre?

A i lëshojnë gjyshërit kriteret kur është fjala për nipat dhe mbesat e tyre?/natalmedia.com/      *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”  

SHPËRNDAJE:
Read More

Përderisa i urti e pranon këshillën dhe falenderon, budallai do të zemërohet dhe do të urrejë

Një nga mënyrat më të lehta për të dalluar budallain nga i mençuri është se si dikush do të reagojë ndaj një korrigjimi  dhe shpjegimi të shëndoshë se përse e kanë gabim. Budallai do të zemërohet dhe do të na urrejë. Ndërsa i Urti pranon këshillën. Ai do të bëhet edhe më i mençur dhe do të na falënderojë me shumë respekt që e ndihmojmë për të fisnikëruar veten. Është një fat i vërtetë që edhe ne mund të bëhemi të mençur nëse fillojmë ta zbatojmë këtë rregull të thjeshtë…

SHPËRNDAJE:
Read More

“SIDO QË TË NDODHË, SHIHEMI NE SHTËPI.”

Shkruan: Dr Samire Ademi Lutolli Specialiste-Gjinekologe dhe Obstetre Specialiste në subspecializim për infertilitet     Shumë njerëz mendojnë se të jetosh në çift është gjithmonë mrekullueshëm, por realiteti i vërtetë është ky.   Të jetosh me personin që do nuk është ajo që të gjithë mendojnë se është. Ju nuk zgjoheni herët në mëngjes çdo ditë për një mëngjes së bashku. Nuk është se strukeni në shtrat së bashku derisa të flesh i qetë çdo natë. Nuk është gjithmonë të kesh shtëpinë të pastër dhe ushqimin e freskët çdo ditë.  …

SHPËRNDAJE:
Read More

Të gjithë flasin për luftën, askush nuk flet për traumën!

Shkruan: Arber Zeka Psikoterapeut   Trauma nuk ka të bëj më atë që të ka ndodhur ty, ka të bëj më atë që ka ndodhur brenda teje (Gabor Mate). Andaj, një ngjarje traumatike është një përvojë tronditëse, e frikshme, si dhe shumë e rrezikshme që na prekë emocionalisht. Gjatë luftës, njerëzit mund të ekspozohen ndaj shumë ngjarjeve të ndryshme traumatike. Kjo rrit shanset për të zhvilluar probleme të shëndetit mendore të më vonshme, si çrregullimi i stresit post-traumatik (PTSD), ankthi dhe depresioni, e veçmas prodhon rezultate me të dobëta në atë…

SHPËRNDAJE:
Read More