Përderisa i urti e pranon këshillën dhe falenderon, budallai do të zemërohet dhe do të urrejë

Një nga mënyrat më të lehta për të dalluar budallain nga i mençuri është se si dikush do të reagojë ndaj një korrigjimi  dhe shpjegimi të shëndoshë se përse e kanë gabim.

Budallai do të zemërohet dhe do të na urrejë.

Ndërsa i Urti pranon këshillën. Ai do të bëhet edhe më i mençur dhe do të na falënderojë me shumë respekt që e ndihmojmë për të fisnikëruar veten.

Është një fat i vërtetë që edhe ne mund të bëhemi të mençur nëse fillojmë ta zbatojmë këtë rregull të thjeshtë nga sot.

Sigurisht, nëse arrijmë të lëmë mënjanë krenarinë dhe inatin, sepse ju tashmë e dini:

“Ai që kërkon mirënjohje nuk e meriton atë, dhe ai që e meriton nuk ka nevojë për të”.

Honore de Balzac

natalmedia.com/

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Related posts