Mitet dhe të vërtetat rreth terapisë me kupa apo hixhames

Shkruan: Olt Aliu Fizioterapeut   MITET: -Terapia me kupa mund të të bëjë më të gjatë; -Terapia me kupa trajton kancerin; -Terapia me kupa kuron kancerin; -Terapia me kupa redukton kolesterolin; -Terapia me kupa kuron diabetin.   TË VËRTETAT: -Terapia me kupa nxit mikroqarkullimin e gjakut; -Me aplikimin e terapisë me kupa, përfitohet qarkullimi dhe drenimi limfatik; -Aplikimi i kupave ndihmon në zgjerimin e enëve të gjakut; -Terapia me kupa përfiton lëkurën nëpërmjet përmirësimit të qarkullimit të gjakut dhe lëngjeve; -Aplikimi i kupave stimulon fibroblastet për të prodhuar kolagjen dhe…

Lexo më shumë

Kur mjekët gabojnë…!

Shkruan: Dr Ismail Lutolli Specialist Pediatër Subspecialist Dietolog-Nutricionist     Askush nuk ka të drejtë të propozojë abortin për një fëmijë me sindromin Down       Askush nuk ka te drejtë të vendosë që t’ia ndërpres jetën dikujt tjetër. Këtë të drejtë nuk e ka as mjeku juaj. Ne, në këtë botë jemi që të ofrojmë dashuri, të ndihmojmë të tjerët, e jo të bëhemi shkas për t’ia ndërprerë jetën dikujt qysh si embrion. Këtë të drejtë nuk e ka as mjeku juaj. Dashurinë më me të çiltër që…

Lexo më shumë