Susami dhe mjalti

Receta për anemi, potencë dhe për një shëndet më të mirë njerëzve falë përmbajtjes jashtëzakonisht të lartë të kalciumit dhe magnezit, ai është gjithashtu një nga ushqimet medicinale më Susami është një nga bimët më të vjetra të kultivuara në botë, e vlerësuar si farë vajore për të paktën 5000 vjet. Edhe pse susami ka rifituar favorin e të fuqishme.

Në fakt, historia e tij e përdorimit mjekësor daton 3600 vjet më parë në kohën e egjiptianëve të lashtë, ku renditet në shkrimet Eber si një ilaç i preferuar. Gjithashtu, gratë në Babiloninë e lashtë besonin se duke përdorur një përzierje susami dhe mjalti ata mund të zgjasin rininë dhe bukurinë, dhe ushtarët romakë e konsumonin këtë përzierje për forcë dhe energji.

Një nga përmendjet e para të susamit dhe mjaltit mund të gjendet në Iliadën e Homerit. Luftëtarët e lashtë grekë si Akili besohet se e kanë ngrënë këtë përzierje përpara se të shkonin në betejë për t’u dhënë atyre forcë dhe energji afatgjatë. Herodoti, historiani i parë, përmend edhe ëmbëlsirat e susamit dhe mjaltit.

Në forma të ndryshme, kjo traditë vazhdon të jetojë edhe sot, ku ëmbëlsira me susam dhe mjaltë përdoren në mbarë botën, me përfitimet e shumta shëndetësore.

Mjalti i papërpunuar organik ka një sërë përfitimesh shëndetësore – nga rritja e niveleve të energjisë deri te përmirësimi i sistemit tuaj imunitar – te susami, duke përfshirë përmirësimin e shëndetit të zemrës dhe kockave.

Pra, nuk është për t’u habitur që kombinimi i këtyre dy përbërësve mund të ketë disa përfitime të jashtëzakonshme. Kombinimi i lëndëve ushqyese dhe mineraleve nga susami dhe mjalti mund të ndihmojnë në pothuajse çdo funksion të trupit. /natalmedia.com/

 

Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts