Mitet dhe të vërtetat rreth terapisë me kupa apo hixhames

Shkruan: Olt Aliu

Fizioterapeut

 

MITET:

-Terapia me kupa mund të të bëjë më të gjatë;

-Terapia me kupa trajton kancerin;

-Terapia me kupa kuron kancerin;

-Terapia me kupa redukton kolesterolin;

-Terapia me kupa kuron diabetin.

 

TË VËRTETAT:

-Terapia me kupa nxit mikroqarkullimin e gjakut;

-Me aplikimin e terapisë me kupa, përfitohet qarkullimi dhe drenimi limfatik;

-Aplikimi i kupave ndihmon në zgjerimin e enëve të gjakut;

-Terapia me kupa përfiton lëkurën nëpërmjet përmirësimit të qarkullimit të gjakut dhe lëngjeve;

-Aplikimi i kupave stimulon fibroblastet për të prodhuar kolagjen dhe elastin;

-Aplikimi i kupave ndihmon në relaksimin e masës muskulore të lodhur;

-Terapia me kupa ndihmon masën muskulore me kohën e rikuperimit;

-Terapia me kupa ofron masazh dhe manipulim të thellë të indeve./natalmedia.com/

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Related posts