Vrapuesi kenian, Abdul Mutai ishte vetëm disa metra nga vija e finishit…

Vrapuesi kenian, Abdul Mutai ishte vetëm disa metra nga vija e finishit, por u ngatërrua me shenjat dhe u ndal, duke menduar se e kishte përfunduar garën.

Kundërshtari spanjoll, Ivan Fernandez, ishte menjëherë pas tij dhe duke kuptuar se çfarë po ndodhte, filloi t’i bërtiste Kenianit për të vazhduar të vraponte.

Mutai nuk dinte spanjisht dhe nuk e kuptonte. Duke e nuhatur se çfarë po ndodhte, Fernandez shtyu Mutai drejt fitores. Një gazetar e pyeti Ivanin, “Pse e bëre këtë?” Ivan u përgjigj, “Ëndrra ime është që një ditë të kemi një lloj jete komunitare ku shtyjmë veten dhe gjithashtu të tjerët të fitojnë.

“Gazetari këmbëngulte, “Po pse e le Kenianin të fitonte?” Ivan u përgjigj, “Nuk e lashë të fitonte, ai ishte fituesi real. Gazetari insistoi dhe pyeti përsëri, “Por ti mund të kishe fituar!” Ivan u përgjigj: ” Po cila do të ishte merita e fitores sime?

Cili do të ishte nderi i kësaj medaljeje? Çfarë do të mendonte nëna ime për këtë? Vlerat transmetohen brez pas brezi. Çfarë vlerash u mësojmë fëmijëve tanë dhe sa i frymëzon të tjerët të fitojnë? Shumica e njerëzve përfitojnë nga dobësitë e të tjerëve, në vend që t’i ndihmojnë për t’i forcuar ato”. /natalmedia.com/

 

 

 *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts