Sa kohë duhet të presim për të ngelur shtatëzënë pas lindjes?

Çfarë është më e shëndetshme për nënën dhe foshnjën?

Kur do të mbeteni shtatzënë herën tjetër është tërësisht vendimi juaj, por edhe një që nuk është gjithmonë nën kontrollin tuaj. Megjithatë, shkencëtarët besojnë se shumë ose shumë pak hapësirë midis shtatzënive mund të përbëjë rreziqe si për nënën ashtu edhe për foshnjën. Studimet kanë treguar se gratë që vendosin për një shtatzëni të re më pak se 18 muaj pas lindjes, kanë një shans më të lartë për lindje të parakohshme.

Rreziqe të tjera të një intervali të shkurtër midis shtatzënive

Ekspertët besojnë se një shtatzëni e re brenda gjashtë muajve nga lindja e fundit shoqërohet me një rrezik të shtuar të: ndarjes së parakohshme të placentës me peshë të ulët të lindjes çrregullime kongjenitale skizofreni autizëm (nëse intervali është më pak se 12 muaj )

Intervali i shkurtër midis shtatzënive shoqërohet me peshë të ulët të lindjes, por edhe me një rrezik të shtuar të komplikimeve si ndarja e parakohshme e placentës dhe placenta previa tek gratë që kanë lindur fëmijën e tyre të parë me prerje cezariane. Po kështu, ngjizja që ndodh brenda 12 muajve nga lindja lidhet me një rrezik më të lartë të autizmit tek fëmija i dytë. /natalmedia.com/

 

Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts