A duhet të pastrohet gjuha?

Pyetje:

A duhet të pastrohet gjuha?

Përgjigje:

Gjuha nga ana anatomike është terren i përshtatshëm,për banimin e bakterieve. Per këtë arsye,gjuha duhet të pastrohet rregullisht. Larja e gjuhës ndihmon në reduktimin e mbetjeve,pllakës dhe numrit të mikroorganizmave oralë. Teknika e përshtatshme përfshinë vendosjen e kokës së brushës afër mesit të gjuhës, me fijet e drejtuara nga fyti. Më pas gjuha shtypet dhe brusha pastron pjesën përpara. Kjo lëvizje përseritet 6-8 herë në të gjithë gjuhën. Gjithashtu jan të disponueshëm edhe pastruesit komercialë të gjuhës.

Dr.Manushaqe Veliu Pedodonte/natalmedia/

 

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kompjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forne tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts