Gjestet paraprijnë zhvillimin gjuhësor të fëmijëve

Komunikimi është një lidhje shoqërore mes dy njerëzve. Mënyra se si foshnjat dhe fëmijët e vegjël komunikojnë para se të flasin është përmes gjesteve!

Në zhvillimin tipik, ato gjithmonë dalin përpara fjalëve të folura, kështu që ato janë diçka për të cilën duhet të jeni të vetëdijshëm, inkurajuar dhe mbështetur tek i vogli juaj.

Gjestet janë një pjesë e rëndësishme – por shpesh e anashkaluar- e zhvillimit të gjuhës për këtë arsye duhet të kemi parasysh rëndësinë e tyre. Gjestet gjithmonë paraprijnë fjalët e para , kështu që ato janë një hap vërtet i rëndësishëm në të mësuarit për të komunikuar.

Duke vëzhguar gjestet ose mungesën e tyre, prindërit, kujdestarët dhe profesionistët mund të identifikojnë më shpejt vonesat e mundshme të zhvillimit. Identifikimi i hershëm i vonesave është i rëndësishëm sepse fëmijët që marrin ndërhyrje të hershme mund të bëjnë më shumë përparim!

Sa më shumë gjeste që i vogli juaj përdor në fillim, aq më shumë fjalë ka të ngjarë të ketë në fjalorin e tij të folur më vonë në zhvillim./natalmedia/

 

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kompjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forne tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts