Depresioni ka nevojë për dashuri, mirëkuptim dhe prani

Shkruan: Dr Samire Ademi Lutolli

Specialiste-Gjinekologe dhe Obstetre

Specialiste në subspecializim për infertilitet

 

Depresioni është si të jesh aty, por nuk je.

Depresioni nuk toleron ndalesa, urdhëra dhe këshilla.

Depresioni qan brenda një personi, ndërsa nga jashtë ndonjëherë përpiqet të fshihet.

Depresioni tërheq papastërtinë, pakënaqësinë, neglizhencën.

Depresioni gëlltitë kohën.

Të jesh në depresion do të thotë të kesh një gur të lidhur në këmbë që na tërheq deri në fund të mendimeve tona të zeza.

Të jesh në depresion do të thotë të shkatërrosh marrëdhëniet me indiferencën dhe ftohtësinë tënde.

Të jesh në depresion do të thotë të ankohesh si një qen i rrahur, por askush nuk e dëgjon këtë.

Të jesh në depresion do të thotë të luftosh çdo natë.

Kur isha në depresion, nuk doja të jetoja, sepse çfarë jete ishte.

Kur isha në depresion, injorova çdo ndihmë.

Kur isha në depresion, nuk ëndërroja për ushqim, një makinë të shtrenjtë ose një shtëpi të re.

Unë thjesht doja që gjithçka të mbaronte.

Depresioni është një sëmundje e shpirtit.

Depresioni nuk mund të shërohet duke e marrë me vete!

Ndaloni së këshilluari ata që lëngojnë që të ngrihen nga shtrati.

Ndaloni së neglizhuari atë që i lëndon aq shumë!

Nëse dëshironi të ndihmoni, sigurohuni që nuk është aspak e lehtë.

Depresioni ka nevojë për dashuri, mirëkuptim dhe prani./natalmedia/

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts