Një mjek që fiton pozitë të lartë gjatë fatkeqësive, nuk mund të jetë kurrë një mjek i mirë

 

“Një mjek që fiton një pozitë më të lartë në shoqëri gjatë epidemisë nuk është kurrë mjek, mjekët e vërtetë e bëjnë punën e tyre më së miri për shkak të nderit të tyre, sepse u betuan në atë mënyrë, nuk duhen shpërblimet, kjo është puna jonë.

Kushdo që ështe mjek për ndonjë qëllim tjetër, ai e njollos profesionin tonë përgjithmonë”.

John Snow, ishte me origjinë modeste dhe u bë një mjek i famshëm anglez, i cili konsiderohet babai i epidemiologjisë për shkak të punës së tij në zbulimin e burimit të epidemisë së kolerës.

Përkatësisht, në shtator të vitit 1854, Snou hoqi dorezën nga pompa e ujit në një pus publik në rrugën Brod në Londër.

Ai vërtetoi se uji i ndotur ishte burim infeksioni.

Snow vizitoi personalisht familjet e të gjithë viktimave të kolerës për të biseduar me ta, gjë që, nisur nga situata, ishte një guxim i paparë. Snoë u bë i famshëm për aplikimin pionier të anestezisë së përgjithshme me ndihmën e eterit dhe kloroformit gjatë procedurave kirurgjikale.

AI REFUZOI ÇDO PRIVILEGJ PËR ARRITJET E TIJ./natalmedia.com/

 

Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Related posts