SHKOLLA E GJIDHËNIES| Video 26: MENY USHQIMI PËR TË SHTUAR QUMSHTIN E GJIRIT

 

Nëse në dietën e nënës mungojnë lëndë ushqyese të rëndësishme, ata do të privohen nga trupi i saj, jo nga qumështi që prodhon. Madje është treguar se qumështi i nënave në kufi me kequshqyerjen plotëson nevojat e fëmijës dhe se ai do të rritet në mënyrë të kënaqshme nëse ushqehet sipas kërkesës.

Por kjo nuk do të thotë që nëna duhet të neglizhojë veten dhe nevojat e trupit të saj. Kujdesi për një fëmijë ndonjëherë është mjaft rraskapitës dhe vetë prodhimi i qumështit konsumon kalori shtesë. Prandaj, nëna duhet të ushqehet shëndetshëm dhe rregullisht, domethënë të dëgjojë nevojat e trupit të saj dhe të hajë kur është e uritur.

 

 

@ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet tjetërsimi dhe përvetësimi i materialeve pa lejen paraprake, kurse lejohet shpërndarja e linkut të NATALmedias dhe Poliklinikës NATAL

SHPËRNDAJE:

Related posts