Një teknikë e re forensike

Ndiqni bletët dhe analizoni mjaltin e tyre në zonat ku dyshohet më shumë. Universiteti George Mason në Virginia u vu në ndihmë të policisë me këtë teknikë dhe zbuloi dy viktima përpara disa kohësh,viktima te groposura e fshehura pas vrasjes.

Mjalti ruan të dhëna të shumta mbi përbërjen e asaj që bletët janë ushqyer. Nëpërmjet tij mund të gjenden madje dhe gjurmë ADN-je, të trupave të dekompozuar, duke qenë se këto gjurmë shpërndahen në rrjetin nëntokësor dhe lulet i kanë në përbërjen e tyre, të cilat pasi “vizitohen” nga bletët, transferohen dhe në mjaltë./natalmedia.com/

 

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Related posts