Rrallëherë dikush e përdor sirtarin e tretë në lavatriçe, por në fakt është e dobishme: Ja për çfarë shërben ndarja e tretë në lavatriçe

Pothuajse çdo makinë larëse ka tre sirtarë ose tre ndarje. Njëra është e destinuar për larjen kryesore, e dyta për zbutës dhe e treta për paralarje. “Sirtari ose ndarja e tretë” ndodhet në anën e majtë të lavatriçe dhe përdoret gabimisht për larjen kryesore, por në fakt është e destinuar për paralarje.

Ndarjet në lavatriçe janë kryesisht të shënuara me simbolet I, II dhe një lule ose shkronjat L dhe R. Lulja ose shkronja R është në ndarjen ku kemi vendosur zbutësin e rrobave. Simbolet I dhe II dhe shkronja L ndodhen në ndarjet ku kemi vendosur detergjentin.

Pasi të keni blerë një lavatriçe është e rëndësishme të lexoni me kujdes udhëzimet në të cilat gjithçka shpjegohet në detaje.

Më shpesh gjatë larjes së rrobave përdorim dy ndarje, atë me simbolin I (larje kryesore) dhe atë me lule. Në këto ndarje vendosim detergjent pluhur ose të lëngshëm dhe zbutësin.

Ndarja e tretë shënohet me simbolin II dhe mbushet kur përdorim një program që përfshin një paralarje, e cila përdoret për të pastruar rrobat shumë të ndotura.

Pra, nëse dëshironi që makina juaj të lajë dhe paralarë, mbushni të tre ndarjet në ndarje.

Kur duhet përdorur paralarja?

Edhe pse disa mendojnë se paralarja është “e pakuptimtë”, mund të jetë e dobishme kur rrobat janë shumë të ndotura. Domethënë, nëse ka njolla që janë të vështira për t’u hequr, pluhuri shtesë dhe një program njëzet minutash do të largoj njollat nga robat tuaja.

Kur paralarja nuk ndihmon, zgjidhja është të aplikoni një produkt adekuat në njollë përpara se ta vendosni në lavatriçe./natalmedia.com/

 

 

  *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Related posts