Dallimi mes injorantit dhe të diturit

Një nga mënyrat më të lehta për të dalluar injorantë t nga të mençurit është se si dikush do të reagojë ndaj korrigjimit me sens të shpjegimit se përse e kanë gabim…

Injoranti do të zemërohet…dhe do të na urrejë…

Ndërsa njeriu i mençur do t’i pranojë këshillat dhe do të na falënderojë me shumë respekt…që e kemi ndihmuar…të fisnikërohet…

Është lumturi e vërtetë që ne vetë mund të bëhemi të urtë…

Nëse nga sot fillojmë ta zbatojmë këtë rregull të thjeshtë…

Sigurisht…

Nëse arrijmë të lëmë mënjanë kotësinë…

Sepse ju tashmë e dini.

“Ai që kërkon një dekoratë nuk e ka merituar atë, dhe ai që e meriton nuk ka nevojë për të”/natalmedia.com/

 

Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts