A mund t’i dëmtojnë marrëdhëniet seksuale bebet gjatë shtatzanisë?

Problemet me seksin gjatë shtatëzënësisë mund të rezultojnë nga frika e gruas shtatzënë dhe partnerit të saj se marrëdhënia mund të dëmtojë foshnjën, ta lendojë atë, të fillojë një lindje të parakohshme ose të shkaktojë gjakderdhje.

Duhet shumë ndjeshmëri dhe mirëkuptim midis partnerëve si dhe biseda për të kapërcyer probleme të tilla, dhe është thelbësore që ata të dy të kuptojnë se nëse shtatzënia është me rrezik të ulët dhe nuk ka probleme që mund ta komplikojnë atë, seksi nuk është i ndaluar në shtatzëni dhe është normal një aktivitet që të dy partnerët mund ta shijojnë të pashqetësuar, duke respektuar kufizimet e rritjes së barkut dhe foshnjës.

Penisi nuk mund ta dëmtojë foshnjën, sepse është i mbrojtur mirë nga mitra dhe lëngu amniotik, dhe mukusi që është në qafën e mitrës parandalon bakteret dhe spermatozoidet të hyjnë në mitër.
Depërtimet e thella që lëndojnë duhet të shmangen, sepse ato mund të jenë problem dhe mund të shkaktojnë dëmtime.

Dr. Samire Ademi Lutolli – Gjinekologe Obstetre./natalmedia.com/

 

 

 *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts