Si të njohim autizmin? – Elementet e autizmit

Shkruan: Pukjana Geci – Psikologe dhe terapiste

 

 

-Pinderit luajnë një rol të rëndësishëm në identifikimin e shenjave të para të autizmit.

– Zbulimi i hershëm ASD dhe vendosja e një programi të hershëm trajtimi në të gjitha mjediset ku jeton fëmija përmirëson prognozën e simptomave autike, aftësitë njohëse dhe përshtatjen funksionale me mjedisin e tyre”(Hervás, A.; Balmaña, N. & Salgado, M.,2017).

-Sigurimi i një cilësie të mirë jetese te një fëmijë është detyrë e të gjithëve./natalmedia/

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kompjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forne tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts