25 Maji njihet zyrtarisht si Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve të Zhdukur dhe të Shfrytëzuar në Evropë

Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve të Zhdukur u shpall nga Presidenti Ronald Reagan në 1983 për të njohur fëmijët e shumtë që zhduken çdo vit. Nga viti 1979 deri në vitin 1981, një sërë rrëmbimesh fëmijë tronditën Amerikën. Dhe filloi me zhdukjen e 6-vjeçarit Etan Patz në qytetin e Nju Jorkut, më 25 maj 1979, ndërsa ai po shkonte për në shkollë nga autobusi. Etan për fat të keq nuk u gjet kurrë, por i akuzuari, Pedro Hernandez, mori një dënim me burg në vitin 2017.

Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve të Zhdukur festohet për të përkujtuar datën e zhdukjes së Etan Patz dhe për të nderuar të gjithë fëmijët e tjerë të zhdukur. Gjatë kohës së zhdukjes së Etanit, rrëmbimi i fëmijëve nuk mori pothuajse asnjë vëmendje nga media kombëtare. Megjithatë, rasti i Etanit shkaktoi bujë dhe mori shumë vëmendje. Dhe, si rezultat, pati një kërkim dhe rritje të madhe të vëmendjes së publikut për rrëmbimet e fëmijëve dhe mungesën e planeve të duhura për të adresuar këtë çështje. Kjo më në fund çoi në Lëvizjen e Fëmijëve të Zhdukur dhe të Shfrytëzuar.

25 Maji njihet zyrtarisht si Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve të Zhdukur nga Qendra Ndërkombëtare për Fëmijët e Zhdukur dhe Shfrytëzuar dhe Fëmijët e Zhdukur në Evropë gjithashtu.

Qendra Ndërkombëtare për Fëmijët e Zhdukur dhe të Shfrytëzuar (NCMEC) organizon ngjarje në këtë ditë për të përhapur ndërgjegjësimin e publikut për kërcënimin e rrëmbimit të fëmijëve, mënyrat për t’i mbajtur fëmijët të sigurt dhe mbështetjen e familjeve të viktimizuara. Qendra gjithashtu filloi nismën “Take 25” që inkurajon njerëzit të marrin 25 minuta dhe të flasin me fëmijët e tyre për rëndësinë e sigurisë./natalmedia.com/

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts