Anemia në shtatzani mund të jetë e rrezikshme: Ja cilat janë simptomat dhe si mund ta trajtoni anemin?

Anemia gjatë shtatzënisë shfaqet mjaft shpesh dhe nëse nuk trajtohet, mund të çojë në komplikime gjatë shtatzënisë ose gjatë lindjes. Anemia është një gjendje ku numri i rruazave të kuqe ose niveli i hemoglobinës në to është më i ulët se normalja. “Hemoglobina është një proteinë që gjendet në qelizat e kuqe të gjakut, e cila merr oksigjenin nga mushkëritë dhe e transporton atë nëpër trup. Ka shkaqe të ndryshme të anemisë – nga mungesa e hekurit, vitaminës B12 dhe folatit, te problemet me sistemin imunitar dhe sëmundjet kronike –…

SHPËRNDAJE:
Read More