SHKOLLA E GJIDHËNIES| Video 52: USHQYERJA ME GJI E TË LINDURIT PARA KOHE, “NËNA KANGUR”

Qumshti që prodhon një nënë, e cila e ka lindur fëmijën para kohe, ka përbërje të ndryshme nga qumshti i nënës që e ka lindur fëmijën në kohë.

Vëzhgimet e bëra nga disa studiues, në disa vende të botës, kanë treguar se mbajtja e fëmijës me peshë të vogël në gjinjtë e nënës (të ashtuquajtura „Nëna kangur“), ndihmon edhe fëmijë shumë të vegjël (me peshë 1000 gr), jo vetëm të ushqehen mirë, por edhe të mbahen më ngrohtë e të kenë më pak probleme me frymëmarrjen e tyre.

 

 

@ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet tjetërsimi dhe përvetësimi i materialeve pa lejen paraprake, kurse lejohet shpërndarja e linkut të NATALmedias dhe Poliklinikës NATAL

SHPËRNDAJE:

Related posts