Shërimi pas seksionit cezarian

Urime! Foshnja juaj është këtu, e lindur nga seksioni cezarian. Tani është koha për t’u përqendruar në shërimin tuaj. Kjo zakonisht zgjat rreth 6 javë dhe është e rëndësishme që të jeni të përgatitur mirë.

Çfarë ndodh pas lindjes së foshnjës suaj?

Pas lindjes së foshnjës, placenta nxirret jashtë dhe kirurgu qep mitrën dhe barkun. E gjithë procedura e seksionit zgjat rreth 40 deri në 50 minuta. Pasi foshnja juaj të ekzaminohet nga një ekip mjekësor, ju do të merrni foshnjën tuaj në kontakt lëkurë-lëkurë.

Shërimi nga seksioni cesarian

Një seksion cezarian zgjat vetëm rreth një orë, por periudha e shërimit zakonisht është më e gjatë se lindja vaginale. Në shumicën e rasteve, ju mund të ngriheni vetëm pas 24 ore dhe të dilni nga spitali brenda 5 ditëve, por duhen rreth 6 javë për t’u shëruar plotësisht, kështu që ju do të keni nevojë për ndihmë shtesë në shtëpi dhe kohë për t’u shëruar dhe për t’u përqendruar tek foshnja juaj. Është e rëndësishme që të mos ngrini asgjë më të rëndë se foshnjën tuaj. Evitoni ushtrimet rigoroze derisa mjeku juaj të ketë sqaruar gjithçka – zakonisht pas një kontrolle gjashtë javore. Nëse përjetoni dhimbje të forta ose rrjedhje e plagës bisedoni me mjekun tuaj sa më shpejt që të jetë e mundur për të trajtuar problemin. Pini shumë ujë dhe lëngje të tjera dhe mbajeni dietën tuaj të ekuilibruar me shumë fibra për të parandaluar konstipacionin.

Opsionet e lindjes së fëmijës tuaj të ardhshëm

Një seksion cezarian për fëmijën tuaj të parë nuk do të thotë domosdoshmërisht se lindja e fëmijës tuaj të ardhshëm do të ndodhë në të njëjtën mënyrë. Rreth 70% e grave kanë një lindje vaginale të suksesshme pas seksionit cezarian.

Ushqyerja e foshnjës pas seksionit cezarian

Qumështi i gjirit është ushqimi më i mirë për foshnjën tuaj. OBSH (Organizata Botërore e Shëndetësisë) rekomandon ushqyerjen me gji për 6 muajt e parë të jetës, duke mësuar deri në 2 vjet me futjen graduale të ushqimit të sigurt dhe të përshtatshëm. Qumështi i gjirit përmban shumë komponime bioaktive dhe baktere të dobishme dhe metabolitet e tyre. Bakteret luajnë një rol të rëndësishëm në zhvillimin e zorrëve të shëndetshme duke mbështetur zhvillimin e sistemit imunitar të foshnjës suaj./natalmedia/    

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kompjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forne tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Related posts