PËRPARSITË E GJIDHËNJËS TE FËMIJËT ME SINDROM DOWN

 

Shkruan: Dr.Ismail Lutolli Spec Pediatër

Të ushqyerit me gji për një nënë me fëmijë me sindrom Dawn duket i pamundur, por jo i parealizuar.

Fëmijët me sindrom Dawn kanë nevojë edhe më të madhe për qumështin e nënës se sa fëmijët e zakonshëm.

Disa nga përparsitë janë:

Gjidhënja luan rol esencial në mbrojtjen imunitare.

Përmes gjidhënjës ulen reaksionet alergjike.

Ulë infeksionet në organet e frymëmarrjes.

Përmes gjidhënjës përforcon muskujt e gojës dhe gjuhës që kanë shumë rëndësi në zhvillimin e të folurit.

Gjidhënja pakëson problemet e traktit tretës.

Gjidhënja ndikon në zhvillimin e sistemit nervor qëndror etj.

Gjidhënja lidhje e fortë emocionle nënë- fëmijë. Përmes gjidhënjës një nënë do të ofroj tërë dashurinë, ngrohtësinë, butësinë dhe mbi te gjitha sigurinë emocionale./natalmedia.com/

 

 

 *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

 

SHPËRNDAJE:

Related posts