Disa hapa ndihmues për shëndetin mendor!

Shëndeti mendor është baza e mirëqenies jetësore, andaj aq sa është i rëndësishëm, po aq kërkon vëmendje.

Gjithësecilit i duhen këshilla për të mbajtur balancin mes nervozës dhe qetësisë; Më poshtë do ju ofrojmë disa hapa shumë ndihmues për këtë balancim tejet të nevojshëm.

1. Njih veten tënde

-Askush nuk është i përsosur, mos shfaq lakmi në gjërat e të tjerëve, fokusohu tek vetja dhe rrit pritshmëritë për veten.

2. Flit për problemet

-Shumë gjëra nisin gjatë bisedës, andaj biseda me një person të besueshëm është jetike për lehtësimin e barrës së problemit.

3. Qëndro aktiv

-Qëndrimi aktiv ndihmon në mendësinë e fituesit, me çrast koha e aktiviteteve bëhet zëvendesues dhe shpehsherë zgjidhës i problemit.

4. Qëndro në kontakt me miqtë

5. Relaksohu

6. Bëj diçka kreative

7. Merr pjesë, bëhu social, mendo se je më i miri

8. Dhe më kryesorja, MOS U DORËZO, ky është çelesi magjik i përfitimit të stabilitetit mendor

-Arritjet pas sfidave ju bëjnë më besimplotë, ato ju ndihmojnë në plotësimin e zbraztirave ditore, sakaq në rrugë të vështira jeni përballë, të vazhdoj a të dorëzohem!!!

-Ne ju rekomandojmë që këshillen e fundit ta vendosni të parën, dhe në momentin kur vini mes kësaj dileme, mos ta zgjidhni asnjëherë dorëzimin.
/natalmedia.com/

 

 

 *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts