Çrregullimi i deficitit të vëmendjes dhe hiperaktivitetit(ADHD)-simptomat

Hiperaktiviteti perkufizohet si një levizje e tepruar dhe e pakontrolluar, si vështirësi e fëmijës për të reaguar drejt ndaj ngacmimeve të mjedisit. Çrregullimi fillon të jetë i dukshëm tek fëmijët nga 3 deri në 5 vjeç dhe zbulohet më lehtë pasi fëmijët janë 6/7 vjeç. ADHD konsiderohet çrregullimi më i përhapur i periudhës së fëmijërisë së hershme dhe prek më shumë djemtë se vajzat. (American Psychiatric Association, 2013) Ndërhyrja e hershme për ADHD ndihmon fëmijët në shkollë dhe në jetën e përditshme. Nëse fëmija juaj lufton me simptoma që duken si ADHD, mos prisni të kërkoni ndihmë profesionale.

Pukjana Geci Psikologe dhe Terapiste./natalmedia/

 

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kompjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forne tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts