A ka fëmija yt probleme me aneminë

Një fëmijë anemik është një fëmijë që ka nivele të ulëta të rruazave të kuqe të gjakut ose hemoglobinës në trupin e tij. Kjo gjendje mund të shkaktojë lodhje, dobësi, lëkurë të zbehtë, gulçim dhe simptoma të tjera.

Anemia mund të shkaktohet nga faktorë të ndryshëm, si mungesa e hekurit, mungesa e vitaminave, sëmundjet kronike ose kushtet gjenetike.

Është e rëndësishme të diagnostikoni dhe trajtoni aneminë tek fëmijët për të parandaluar komplikimet afatgjata dhe për të promovuar shëndetin dhe mirëqenien e tyre të përgjithshme.

Nëse dyshoni se fëmija juaj mund të jetë anemik, thirrni në +383 48 370- 370 dhe caktoni një termin me Dr Ismail Lutolli
Pediatër,Subspecialist Hematolog dhe
Onkolog pediatrik
Subspecialist, Dietolog-Nutricionist. /natalmedia.com/

 

 

 *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

 

 

SHPËRNDAJE:

Related posts