A mund të përdori rrëmojsën për të larguar grimcat e ushqimit në mes të dhëmbëve?

Shkruan: Dr Manushaqe Veliu

Specialiste e Pedodoncisë dhe Stomatologjisë Preventive

 

Nëse jeni një nga ata persona që e kanë këtë shprehi të përdorimit të rrëmojsës për të hequr mbetjet e ushqimit në mes të dhëmbëve atëherë zëvendësoje perdorimin e rrëmojsës me përdorimin e  fillit dentar.

Ja arsyet pse nuk preferohet përdorimi i rrëmojsës:

  • Rrit rrezikun e infeksioneve
  • Nuk është efikase
  • Rrit hapësirat midis dhëmbëve

Këto janë vetëm disa nga problemet që ju mund të keni.

Për të diskutuar më shumë rreth kësaj teme, lini një takim me dentistin tuaj!/natalmedia.com/

 

“Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts