A diagnostikohet autizmi me analizë të gjakut?

Pyetje:

Përshëndetje!

Dua t’ju bëj një pyetje. A diagnostifikohet autizmi me analizë të gjakut?

 

Përshëndetje, Jo, autizmi nuk diagnostikohet me analizë të gjakut. Diagnostikimi i autizmit bazohet kryesisht në vlerësimin e sjelljes dhe zhvillimit të fëmijës. Ja disa nga hapat kryesore që ndiqen në diagnostikimin e autizmit: Vlerësimi dhe vëzhgimi i sjelljes:Profesionistët shëndetësorë vëzhgojnë sjelljen e fëmijës në situata të ndryshme për të identifikuar shenja të autizmit. Intervista me prindërit: Prindërit japin informacione mbi historinë e zhvillimit të fëmijës dhe sjelljet që kanë vërejtur. Përdorimi i mjeteve dhe testeve të standardizuara, për të vlerësuar prania e shenjave të autizmit. Vlerësimi mjekësor dhe neurologjik Kontrolli Fizik: Një kontroll fizik dhe neurologjik kryhet për të përjashtuar shkaqe të tjera të mundshme të simptomave. Historiku Mjekësor: Përfshin diskutimin e çdo problem shëndetësor ose zhvillimor që mund të ndikojë në sjelljen e fëmijës.

Pukjana Geci Psikologe dhe terapiste/natalmedia.com/

 

 

 *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts