Pozicioni shtrirë, në këmbë ose ulur – lexoni se cili pozicion është më i mirë për një lindje sa më të lehtë

Faza e dytë e lindjes është faza e tensionit në të cilën është e nevojshme të sigurohen kushtet më të mira për të përfunduar sa më lehtë lindjen. Një nga faktorët që ndikon në këtë është pozicioni në të cilin nëna lind.

Në vendin tonë femrat përgjithësisht lindin me pozicionin shtrirë, pavarësisht se disa studime tregojnë se një pozicion i tillë nuk është më i miri dhe më i lehtë për lindje.

Këto pozicione të trupit janë më të mirat për lindjen e fëmijëve

Pozicioni i gjunjëzimit mund të jetë në shtrat ose në dysheme. Një grua shtatzënë gjatë lindjes mund të mbështetet në një grumbull të madh jastëkësh ose partneri i saj mund ta ndihmojë atë. Disa gra shtatzëna ndihen më mirë në këtë pozicion me një gju të ngritur.

Galiç është një pozicion i shkëlqyeshëm në të cilin mund të mbaheni në shtrat,ose karrige. Ky pozicion mund të mos jetë i përshtatshëm për gratë që kanë një epidurale.

Pozicioni ulur, në karrige lindjeje, me këmbë të shtrira gjerësisht dhe të përkulura përpara me duart e mbështetura në kofshë.

 

Pozicioni më i mirë nuk është i njëjtë për çdo grua

Pozicioni varet nga dëshira e gruas shtatzënë, materniteti dhe këshilla e mjekut, sepse jo çdo grua është e njëjtë dhe pozicioni më i mirë ndikohet nga disa faktorë. Gjëja më e rëndësishme është që një grua të zgjedhë pozicionin që i përshtatet më së miri.

Megjithatë, pasi në vendin tonë gratë lindin kryesisht në institucione terciare – spitale, numri i madh i lindjeve dhe kushtet që nuk janë gjithmonë në anën e gruas diktojnë pozicionin e lindjes. Ndërsa në maternitetet më të vogla, ku lindin një numër më i vogël femrash, është e mundur ndryshimi i pozicionit si në fazën e kontraktimeve ashtu edhe në fazën e dytë të lindjes, në shumicën e materniteteve në vendin tonë praktikohet shtrirja në shpinë. faza e fundit e lindjes.

Avantazhi i pozicionit në shpinë, në të cilin gruaja mbështet mjekrën e saj në gjoks duke tërhequr këmbët drejt saj me duar, është se mamia në këtë pozicion ka qasje më të lehtë tek fëmija dhe mund të ndihmojë lindjen e foshnjës duke mbrojtur edhe perineumin për të parandaluar grisjen spontane gjatë lindjes. /natalmedia.com/

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts