Finlandezët përdorin një metodë të veçantë për fëmijët që kanë probleme me leximin

Nëse fëmija ka probleme me leximin finlandezët kanë një metodë shumë të veçantë.

Fëmijët u lexojnë qenve.

Duke qenë se qentë janë të durueshëm, dëgjojnë me kujdes, janë të qetë, nuk kritikojnë dhe nuk ndërpresin, kjo u jep fëmijëve më shumë vetëbesim.

Bibliotekat finlandeze kanë qenë të trajnuar posaçërisht për këtë qëllim dhe duke qenë se kjo mënyrë e punës ka treguar rezultate të mira, ka filluar të përhapet edhe në vende të tjera./natalmedia.com/

#drsamireademilutolli

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Related posts