Disa veti rutinore që ju ndihmojnë për të mposhtur mbipeshën!

Shumicën e kohës jeni duke menduar se si të hiqni kilet e tepërta dhe ky mendim ju është shndërruar në kompleks, padyshim.

Janë disa gabime që i bëjmë gjatë ndryshimit në mendime, dhe kryesorja është, që përderisa mendojmë nuk veprojmë, por vazhdojmë me pasivitet.

Ne ju sjellim disa nga vetitë rutinë të cilat duhet t’i ndiqni në baza ditore në luftimin e mbipeshës.

Duhet të lëvizni duke caktuar kohë për aktivitete çdo ditë.

-Zgjidhni ushqimin cilësor, duke i dhënë organizmit gjithçka për të cilën ai ka nevojë

-Yndyrat dhe sheqernat kanë shije të mirë dhe ju nevojitet një masë e caktuar e tyre çdo ditë, por kjo duhet reduktuar deri në minimumin ditor

-Balanconi dietën tuaj, të gjitha ushqimet mund t’i vendosim në dietë të shëndetshme

-Planifikoni një meny të shumëllojshme gjatë ditës

-Planifikoni të kaloni 5-10 minuta relaks çdo mëngjes

-Mundohuni të jeni korrektë me ushqimin, hani nga të gjitha llojet, por me kufi.

Në Poliklinika NATAL mund të gjeni nutricionistin tuaj, Dr Ismail Lutolli, që mund të ju ndihmojë për të rënë në peshë, me një program të përshtatshëm për organizmin tuaj.

Mbipesha në shumicën e rasteve është sëmundje, dhe rrallëherë çrregullim, andaj, duhet përveç mendimeve t’i jepni kahje tjetër shëndetit trupor dhe vitalitetit../natalmedia.com/

 

 *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia

 

 

SHPËRNDAJE:

Related posts