Cilat janë përfitimet nga konsumimi i lëngut të karrotës?

Dr. Ismail Lutolli – specialist Pediatër
Subspecialist Dietolog-Nutricionist Subspecialist
Hematolog ; Onkolog

 

Lëngu i karrotës njihet ndryshe si pastrues i organizmit.

Ai pastron organizmin në mënyrë efektive nga ndotjet. Organizmi pastrohet aq intensivisht nga ndotjet që janë nxjerrë jo vetëm me anë të jashtëqitjes dhe urinës por edhe nga poret e lëkurës. Këto ndotje të shkrira përmbajnë pigmentin e verdhë ose portokalli, prandaj lëkura nganjëherë zverdhet. Kjo vetëm dëshmon rreth një proçes tepër intensiv të mëlçive.

Por cilat janë përfitimet nga konsumimi i këtij lëngu, ne ju sjellim disa nga to:

Shëron kancerin, lidh radikalet e lira, shëron efektivisht formimet (tumore) e reja,

Shëron sëmundjet e stomakut dhe të zorrëve,

Pastron mëlçinë,

Stabilizon tretjen dhe metabolizmin,

Ndihmon në shërimin nga sëmundjet e ndryshme të lëkurës – p.sh. puçrrave në lëkurë, pezmatimin etj,

Nxjerrë jashtë gurët e tëmthit,

Pastron gjakun,

Forcon zemrën dhe sistemin e qarkullimit të gjakut,

Forcon organizmin, sidomos në rastin e ftohjes. p.s Nëse keni rrufë, pikoni ne hundë lëng karote 3-4 herë në ditë,

Lëngu i karrotës ndihmon në rastet e plogështisë së trupit,

Shton oreksin,

Forcon dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve,

Përmirëson shikimin,

Çliron nga stresi, këshillohet dhe në rastet e depresionit,

Përdoret edhe për të shëruar shterpësinë (papjellori)/natalmedia.com/

 

 *Materiale t dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts