Përse është e rëndësishme t’u lexoni fëmijëve që në moshë të vogël?

Samire Ademi Lutolli –Specialiste Gjinekologji / Obstetrikë

Përveç forcimit të lidhjes me fëmijën dhe krijimit të kujtimeve të paharrueshme për tërë jetën, leximi ka një ndikim të madh në zhvillimin e duhur të fëmijëve:

– Nxitja e të folurit të saktë dhe drejtë
– Pasurimi i fjalorit
– Zhvillimi i të menduarit logjik

Hapni dritaren fëmijëve drejt botës përreth tyre dhe ndihmojini ata të fitojnë zakonet e duhura që në moshë të re.

Përralla, tregime, vjersha, këngë, enciklopedi, udhëzues dhe libra didaktike janë trashëgimia me thesar që mund tu bëni testament fëmijëve tuaj të vegjël që të rriten të pasur./natalmedia.com/

 

 

 *Materiale t dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Related posts