A e dini se çfarë ndodh me qumshtin me afat të skaduar në markete?

A e dini se qumështi i skaduar i kthehet prodhuesit, i cili ka leje ligjore për të përsëritur procesin e pasterizimit në 190°C dhe për ta kthyer atë në treg?

Sipas ligjit, ky proces mund të përsëritet 5 herë. Prodhuesi është i detyruar të tregojë sa herë e ka përsëritur procesin, por pothuajse askush nuk e vë në dyshim nëse qumështi është përpunuar më shumë se një herë. Prodhuesi është i obliguar ta cek në paketim se sa herë është procesuar qumështi, dhe ky numër gjendet në fund të paketimit i shkruar me numra të vegjël.

Le të imagjinojmë se numri i shkruar është 12345! Numri që mungon tregon sa herë është ricikluar qumështi. Për shembull 123 5, mungon numri 4, që do të thotë se qumështit afati i ka skaduar 4 herë dhe po aq herë është zier sërish duke i shtuar atij lëndetë kimike për t’u dukur i freskët për klientët./natalmedia.com/

 

“Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts