Si t’i mësojmë fëmijët të jenë mirënjohës për atë që kanë

Mirënjohja është një nga cilësitë që i zbukuron njerëzit e lumtur. Por si të rrisim një fëmijë mirënjohës në botën materialiste në të cilën jetojmë? Ajo që ne të gjithë u mësojmë atyre është të thonë “të lutem” dhe “faleminderit”, por kjo nuk mjafton. Mirënjohja është aftësia për të vlerësuar atë që keni. Për të fituar këtë aftësi, ne sugjerojmë disa ushtrime të këndshme që kanë shumë më tepër përfitime.

Për çfarë jemi mirënjohës sot?

Çdo ditë, në fund të ditës, uluni pranë fëmijës dhe rendisni së bashku “dhuratat” e asaj dite: momente, ngjarje, eksperienca për të cilat jeni mirënjohës. Këto mund të jenë njerëz, lojëra, ngjarje, tubime dhe madje edhe dhurata. Mund të mbani edhe një “ditar mirënjohjeje”. Është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer që fëmijët të mësojnë të marrin të mirat dhe pozitivitetin nga gjithçka që ndodh.

Do të ketë ditë kur disa situata të këqija do t’u lënë përshtypje më të fortë se ato të mira. Dhe këto ditë janë një mundësi që fëmijët të mësojnë të përqendrohen tek e mira.

 

Dita e mirësisë

Kjo është një ditë në muaj kur ju dhe fëmijët tuaj bëni diçka të dobishme për të tjerët: pastrimin e oborrit, mbledhjen e gjërave për bamirësi, blerjen e ushqimit për ata që kanë nevojë… Kjo do t’i ndihmojë fëmijët të kuptojnë rëndësinë e jo vetëm marrjes, por edhe dhënies. . Ky është një komponent i rëndësishëm i mirënjohjes.

 

Ju jeni aq i mirë!

Nëse fëmija mëson se familja është një ekip që funksionon vetëm nëse të gjithë kontribuojnë në të, tregoni se e vlerësoni atë. Kur e largon mënjanë pjatën pas drekës, fshin ujin e derdhur, rregullon shtratin e tij. Thuaj faleminderit. Jo faleminderit që i keni rregulluar shtratin fëmijës, por faleminderit që e mësuat të jetë i rregullt dhe të respektojë mënyrën se si funksionon familja. Bëjuni të ditur se ju i shihni dhe vlerësoni se ata janë të kujdesshëm, të vëmendshëm dhe punëtorë.

 

Jemi kaq të lumtur!

Lumturia nuk është rezultat i arritjes së diçkaje që nuk kemi arritur ose marrjes së diçkaje që nuk e kemi tashmë, lumturia është të njohësh vlerën e asaj që kemi. Fëmijët, veçanërisht ata të vegjël, nuk e shohin të gjithë përpjekjen që bëni për të pasur një fëmijëri të qetë dhe të gëzueshme. Por nëse praktikoni rregullisht me ta për të vënë re dhe respektuar atë që kanë, ata patjetër do të mësojnë të vlerësojnë punën tuaj prindërore dhe gjithçka që i rrethon./natalmedia.com/

 

 

 *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts