SHKOLLA E GJIDHËNIES| Video 31: KËRCIMET E BEFASISHME TË RITMIT GJATË USHQYERJES ME GJI

Kërcimet e zhvillimit njihen shumë shpesh nga fakti se një fëmijë që mund të ketë krijuar një lloj ritmi të ushqyerjes me gji më parë, befas bëhet më shpesh i uritur dhe i pakënaqur. Në fakt, ju ndiheni sikur nuk mund ti ngopni. Dinë të kërkojnë gjirin çdo orë dhe ndonjëherë edhe më shpesh. Sapo i zë gjumi, zgjohen, qajnë, fusin duart në gojë, kërkojnë të pinë.

Kërcimet e zhvillimit vërehen më shpesh në moshën dy, 3 ditore, në 3 javë, në 6 javë, 3 muaj dhe 6 muaj. Kjo vazhdon më vonë, por këto kërcime zhvillimore janë jashtëzakonisht të rëndësishme sepse është arsyeja që nëna zakonisht e ndërpret dhënien e gjirit ose fillon të marrë shtesa duke menduar se thjesht nuk ka qumësht të mjaftueshëm.

 

 

@ të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet tjetërsimi dhe përvetësimi i materialeve pa lejen paraprake, kurse lejohet shpërndarja e linkut të NATALmedias dhe Poliklinikës NATAL

SHPËRNDAJE:

Të ndryshme