Pse është i rëndësishëm të ushqyerit e shëndetshëm?

Një dietë e shëndetshme gjatë gjithë jetës promovon rezultate të shëndetshme të shtatzënisë, mbështet rritjen normale, ndihmon në ruajtjen e një peshe të shëndetshme trupore dhe zvogëlon rrezikun e sëmundjeve kronike që çojnë në shëndetin dhe mirëqenien e përgjithshme.

Një dietë e larmishme, e ekuilibruar dhe e shëndetshme do të ndryshojë në varësi të:
• moshës
• gjinisë
• mënyrës së jetesës
• shkallës së aktivitetit fizik
• kontekstit kulturor
• ushqimet e disponueshme në vend
• zakonet dietike dhe ushqimore.

Parimet bazë të asaj që përbën një dietë të shëndetshme mbeten të njëjta.
Ushqimi i shëndetshëm fillon me një dietë të shëndetshme në shtatzëni, vazhdon me qumështin e gjirit për foshnjat dhe është i rëndësishëm për fëmijët dhe adoleshentët, të rriturit të të moshuarit.
Njerëzit që kanë një dietë të çekulibruar dhe jo të shëndetshme, kanë më shumë gjasa të zhvillojnë sëmundje kronike si diabeti, sëmundjet e zemrës dhe kanceri.

Caktoni terminin tuaj në Poliklinikën NATAL, me dr Ismail Lutollin, Subspecialis në Dietologji dhe Nutricionizëm, dhe jepuni fund problemeve tuaja nutritive me shëndetin./natalmedia.com/

 

 

 *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts