Por çfarë është terapia me kupa apo Hixhama?

A keni vënë re gjithnjë e më shumë të famshëm që shfaqen në ngjarje me shenja të vogla të rrumbullakëta në shpinë?

Këto vijnë nga terapia me kupa, shërbim ky të cilin Poliklinika NATAL do ta ofrojë tash e tutje për meshkuj dhe femra.

Por çfarë është terapia me kupa apo Hixhama?

Kupa është një lloj terapie alternative që përfshin vendosjen e kupave në lëkurë për të krijuar thithje. Ky thithje përmirëson rrjedhën e energjisë në trup dhe lehtëson shërimin.

Kupat rrit qarkullimin e gjakut në zonën ku vendosen kupat. Kjo mund të lehtësojë tensionin e muskujve, i cili mund të përmirësojë rrjedhën e përgjithshme të gjakut dhe të nxisë riparimin e qelizave. Mund të ndihmojë gjithashtu në formimin e indeve të reja lidhëse dhe krijimin e enëve të reja të gjakut në inde.

Njerëzit përdorin kupa për të plotësuar kujdesin e tyre për një sërë simptomash dhe kushtesh.

A është vërtetuar shkencërisht?

Ekziston një numër në rritje i kërkimeve që gërmojnë se si dhe pse mund të funksionojë kupa.

Një përmbledhje e studimeve të vitit 2018 vuri në dukje se terapia me kupa ka raportuar përfitime për një sërë kushtesh që mund të kategorizohen si sëmundje të lokalizuara ose sistematike.

Kuptimi mendohet se lehtëson simptomat duke nxitur qarkullimin e gjakut periferik (afër lëkurës) dhe duke përmirësuar imunitetin./natalmedia.com/

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts