Pesha e fituar gjatë shtatzënisë

Shtimi i rekomanduar i peshës gjatë shtatzënisë varet nga pesha e trupit tuaj para shtatzënisë dhe është krejtësisht individuale.

Shtimi normal i peshës mund të variojë nga 5 kg (për gratë që janë obeze) deri në 20 kg (për gratë që janë të kequshqyera).

Nëse po pyesni se nga vijnë kilogramët gjatë shtatzënisë, ja disa fakte interesante:

Foshnja e parë – 3.4 kg

Placenta e dytë – 0,68 kg

  1. lëngu amniotik – 0,9 kg
  2. ind shtesë të gjirit – 0,9 kg
  3. mitra – 1,1 kg
  4. gjaku – 1,58 kg

Fëmija juaj dhe trupi juaj kanë nevojë për sasinë e duhur të kalorive dhe lëndëve ushqyese. Ushqimi i shëndetshëm krijon bebe të shëndetshme.

P.S. Arsyetimi “unë ha për dypersona” nuk vlen gjatë shtatzënisë nëse përdoret për ushqim me cilësi të ulët./natalmedia.com/

 

Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia

SHPËRNDAJE:

Related posts