Përsëri mami: Nuk do t’i përsëris këto gabime me fëmijën tim të dytë

 

Prindërimi mësohet dhe kur nëna tashmë ka përvojë, gjithçka është më e lehtë. Ne sjellim përvojën e një nëne e cila renditi të gjitha gabimet që bëri me fëmijën e saj të parë dhe u zotua se nuk do t’i përsëriste me fëmijën e dytë.

 Nuk ka ditë në prindër pa një “aha moment” – ai momenti kur një prind kupton se çfarë duhet bërë dhe se si gjithçka mund të jetë më e thjeshtë. Herën e parë në një situatë të tillë, do të ketë shumë gabime që do të ndodhin sepse jeni papërvojë (herën e dytë, gjithçka do të jetë shumë më mirë).

Nuk do të kem kaq shumë vizitorë pas lindjes

Isha e lodhur pas lindjes dhe më duhej kohë vetëm për veten, fëmijën dhe partnerin tim. Pas lindjes erdhi një varg i pafund njerëzish dhe më kujtohet që vetëm mendova: “Të lutem, ik dhe më lër të fle”. Është bukur të kesh mysafirë, por me fëmijën e dytë do të pranoj mysafir kur unë të jem gati.

 

Reagoni menjëherë për çdo të qarë

Unë i reagova fëmijës tim sa herë që ajo qante qoftë edhe pak – natën apo ditën. Me fëmijën e dytë do të jem më e qetë. Tani e di që ndonjëherë foshnjat thjesht vazhdojnë të qajnë – por do të jenë mirë në një ose dy minuta nëse nuk mund të vij menjëherë.

 

Nuk do të përpiqem të bëj gjithçka vetë

Ishte e vështirë për mua të lija partnerin ose dikë tjetër të më ndihmonte. Më dukej sikur duhej të bëja gjithçka vetë dhe ishte e lodhshme. Vë bast se do t’i lejoj të tjerët më shumë dhe nëse ata nuk ofrojnë ndihmë, do të jem mjaftueshëm guximtar të kërkojë ndihmë.

 

Nuk do të bëhem skllave e rutinës dhe gjumit të foshnjës

E vendosa veten në një pozicion qesharak sepse e organizova gjithë ditën rreth gjumit të fëmijës. Këtë herë, gjithçka do të shkojë mirë dhe do të jetë shumë mirë që fëmija im të përshtatet në orar të ndryshëm ndërsa rritet.

 

Nuk do të paketoj gjysmën e shtëpisë kur të shkoj në një udhëtim të shkurtër, vendos gjithçka në valixhet e mia përveç lavamanit të kuzhinës

Nuk do të bëj të njëjtin gabim me fëmijën tim të dytë, më duhen vetëm gjërat elementare – pelenat, pecetat dhe ushqimi.

 

Nuk do të ndihem fajtor nëse bëj diçka “të gabuar”

Me fëmijën tim të parë, kam lexuar çdo libër prindërimi që kam gjetur, çfarë duhet dhe çfarë nuk duhet të bëjnë prindërit dhe kam dëgjuar çdo këshillë, pavarësisht se kush e ka dhënë. Për shkak të gjithçkaje që bëra, dyshova në veten time. Fillova të dyshoj në instinktet e mia. Fillova të mendoj se gjithçka që bëj është e gabuar. Këtë herë do t’i besoj vetes dhe do të jem më e butë me veten.

 

Nuk do të kaloj orë të tëra duke bërë ushqime

Kam shpenzuar orë të tëra duke bërë qull dhe më pas duke e ngrirë në kubikë të vegjël dhe duke e shkrirë dhe ushqyer fëmijën tim. Këtë herë nuk dua ta bëj kështu.

 

Nuk do të shqetësohem për zhvillimin e foshnjës

Sa orë kam humbur duke u shqetësuar se foshnjat e shoqeve të mia janë shumë më të zhvilluara se foshnja ime. Fëmijë të tjerë tashmë po ecnin, por të mitë jo. Të tjerët tashmë poflisnin, ndërsa të mitë thoshin vetëm “baba”. Sigurisht, e binda veten se isha një nënë e keqe dhe se po bëja diçka të gabuar. Këtë herë do të pushojmë, e di që çdo bebe zhvillohet ndryshe dhe nuk është një garë për të parë se kush do të arrijë i pari në vijën e finishit.

 

Nuk do të jem më një nënë e mërzitshme

Më falni, miq në Facebook, për rreth 7,965 foto që postova gjatë vitit të parë të fëmijës tim – e di që ditët tuaja do të ishin të plota pa fotot e fëmijës tim duke përdorur lugë për herë të parë. Do të përpiqem të mos shkoj kaq larg kësaj radhe!

 

Nuk do t’i lë pas dore mikeshat e mia

Më vjen keq që m’u desh një vit për të thirrur miqtë e mi pasi fëmija erdhi në jetën time. Për të gjitha marrëveshjet nuk i respektova sepse ajo ishte e sëmurë ose thjesht nervoze. Unë premtoj se do të jem më e arsyeshme dhe se do të jemi në kontakt!/natalmedia.com/

 

 

 *Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Related posts