Noa, gjeniu që dëshiron ta shpëtoi planetin Tokë

Shumica e fëmijëve në moshën 6 vjeçare shkojnë në klasën e parë të shkollës fillore, por jo Joshua Beckford i jashtëzakonshëm i cili u regjistrua në kolegj në Oksford në atë moshë.

Për të gjithë suksesin e tij ai falënderon babanë e tij Daniel i cili njohu talentin e tij ndërsa ishte 10 muajsh.

Daniel: “Ndërsa ishim ulur në laptop, i thashë emrat e shkronjave në tastierë dhe e kuptova se ai i kuptonte dhe i mbante mend ato”.

“Nëse do t’i thosha të tregojë shkronjën, ai mund ta bënte menjëherë kështu që, ne kaluam në ngjyra…”

 

 

Në moshën tre vjeç, ai ishte fliste rrjedhshëm dy gjuhë (anglisht dhe japonisht) dhe shtypte në tastierë para se të mësonte të shkruante me dorë.

Në Oksford kishte një program për gjeni të rinj të mundshëm, ku ai kaloi dhe u bë studenti më i ri ndonjëherë në atë kolegj prestigjioz.

 

 

Ai shfaq më së shumti interes për popujt e lashtë dhe sot, në moshën 14 vjeçare, ai është duke shkruar një libër për Egjiptin dhe popujt e lashtë.

Ai ka një interes të veçantë për kirurgjinë neurologjike dhe planifikon të bëhet i tillë në të ardhmen.

Ai është diagnostikuar me autizëm, nuk i pëlqen zhurma, gjithmonë ha nga e njëjta pjatë, pi ujë nga e njëjta gotë dhe thotë:

“Unë dua ta shpëtoj planetin Tokë. Unë dua të ndryshoj botën dhe njerëzit për të arritur një ide për t’u kujdesur për Tokën.” /natalmedia.com/

 

Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts