Mbipesha është e ndaluar në Japoni.

Mbipesha është e ndaluar në Japoni.

Atje, të gjithë burrat dhe gratë nga mosha 40 deri në 75 vjeç duhet të matin çdo vit perimetrin e barkut.

 

E gjithë kjo duket se është për të siguruar që njerëzit të jenë brenda standardeve që konsiderohen të shëndetshëm dhe të mos e vënë veten në rrezik të zhvillimit të sëmundjeve.

 

Perimetri i barkut të meshkujve duhet të jetë deri në 94 centimetra, ndërsa i femrave deri në 80 centimetra.

 

Nëse janë jashtë këtij standardi, nuk do të ndëshkohen apo burgosen për këtë, por do të kenë kujdes të veçantë mjekësor për të kontrolluar peshën e tyre.

 

Kjo është arsyeja pse Japonia ka një përqindje shumë të ulët të njerëzve obezë. Vetëm 3.7% e popullsisë është obezë./natalmedia/

 

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts