Makthi më i keq i prindërve – Humbja e fëmijës

Një burrë humbi të birin dhe nuk mund të paramendonte jetën pa të. Ai vuante dhe nuk mund të besonte se djali i tij nuk ishte më. Ai qante dhe qante çdo ditë e natë, i mallëngjyer për djalin e tij, duke dëshiruar që gjërat të ishin ndryshe.

Ai nuk mund të flinte dhe nuk kishte fjetur për një kohë të gjatë. Një natë një plak erdhi tek ai në ëndërr dhe i tha: “Mjaft!! Mjaft qajte!!” Babai i tha: “Nuk mund të ndalem, kurrë nuk do ta shoh më!” Plaku tha: “A dëshironi ta shihni përsëri?” Babai ia ktheu “po sigurisht”. Plaku e çoi në portat e parajsës ku sheh shumë fëmijë të vegjël të bukur, aq të lumtur dhe të pafajshëm, duke mbajtur qirinj në portat e parajsës, duke buzëqeshur dhe qeshur dhe po aq bukur. Babi pyet “ku është djali im? Kush janë këta fëmijë?” Plaku i përgjigjet: “Këta janë fëmijët që janë ftuar në shtëpi më herët, ata janë të pafajshëm dhe të dashur dhe ata kalojnë drejt në parajsë, aq të lumtur”. Babai pyet “e djali im? Ku eshte ai? Pse nuk është ai me këta fëmijë?” Plaku i thotë: “ejani me mua” duke e dërguar atë në anën e portës së parajsës. Një djalë i vogël me një buzëqeshje të bukur ishte duke qëndruar atje duke shikuar të gjithë fëmijët të hynin në Parajsë. Ai po qëndronte atje me një qiri që nuk ishte ndezur. Babai i tij e kapi dhe e përqafoi, dhe djali puthi faqet e babait dhe i tha që i mungonte. Babi tha: “pse nuk është ndezur qiri yt si fëmijët e tjerë? Pse po pret këtu te portat?”

Djali tha: “Unë vazhdoj ta ndez atë Babi, por lotët e tu e fikin. Unë shoh që ju jeni aq të mërzitur dhe unë jam i lidhur për atë ndjenjë, kështu që unë pres këtu derisa të jeni mirë”. Babi shpërtheu në lot për herë të fundit, dhe i tha të birit, “ndize qirin tënd dhe shko, do të jem mirë, unë e di që edhe ti do të jesh mirë.”

– Mos qaj shumë gjatë për atë të dashur që ke humbur, qoftë djali, vajza, burri, nëna apo babai!! Lërini të pushojnë në paqe, mos e mundoni vetën tuaj, sepse ata nuk do të kthehen, kini besim se do të takoheni përsëri bashkë, dhe se Krijuesi do na ndërtojë një shtëpi të bukur me të gjithë të dashurit tanë kur të largohemi nga kjo botë../natalmedia.com/

 

 

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

SHPËRNDAJE:

Related posts