Ky postim ka të bëjë vetëm me një gjë, dhe ajo është të ndihesh rehat me të pakëndshmen

Në foto shihen dy meshkuj krejtësisht të qetë të cilët presin që vajza ta kapërcejë inatin. Ata janë babai dhe gjyshi i një vajze dyvjeçare që u lejua të hidhej në dysheme dhe të shfrynte zemërimin në mes të qendrës tregtare.
Askush nuk e ka humbur durimin, nuk e qortojnë dhe nuk i bërtasin. Ata thjesht presin në heshtje. Ata nuk i japin asaj atë që dëshiron, thjesht e lënë të shprehë emocionet e saj, në këtë rast zemërimin për të mos marrë atë që dëshiron. Asnjërit prej tyre nuk i vjen turp për spektaklin që po realizon vajza.
Fjalët e babait që ka postuar këtë foto i thonë të gjitha:
“Ky postim ka të bëjë vetëm me një gjë, dhe ajo është të ndihesh rehat me të pakëndshmen. Nuk ka prindër të përsosur, por një gjë më kanë mësuar prindërit e mi është se nuk duhet të bëhemi prindër në bazë të asaj që mendojnë të tjerët.
Babai im më lejonte gjithmonë. shkoj të shpreh ndjenjat e mia, edhe pse kjo ndodh në një vend publik dhe më duket e papërshtatshme. Nuk më kujtohet që ai të ketë thënë ndonjëherë ‘Ti po më turpërove’ ose ‘Mos qaj.’
Deri vonë se kuptova. sa e rëndësishme ishte kjo për zhvillimin tim emocional. Fëmijët tanë mësojnë dhe përpunojnë aq shumë informacion sa ndonjëherë nuk dinë çfarë të bëjnë me informacionin e ri që u vjen.”
Le të mësojmë të ndihemi rehat në një moment të pakëndshëm. Le të mësojmë të trajtojmë me durim dhe qetësi të keqen e fëmijëve tanë. Fëmijët janë fëmijë, vetëm një herë në jetë.
Foto: Justin Baldoni/FB.
*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”
SHPËRNDAJE:

Related posts