Kur ndërrohen dhëmbët e qumështit?

 

Shkruan: Dr Manushaqe Veliu

Specialiste e Pedodoncisë dhe Stomatologjisë Preventive

 

Zëvendësimi i dhëmbëve të qumështit me dhëmbët e përhershëm është një proces që zgjat me vite. Mund të zgjas diku 7-9 vite. Që në moshën 6 vjeçare dhëmbët prerës qendror të poshtëm të qumështit zëvendesohen me dhëmbë të rinjë që quhen inciziv qendror të poshtëm të përhershëm. Kurse të gjithë dhëmbët e qumështit ndërrohen në mes 11-13 vjeç me ç’rast zëvendësohen me dhëmbët e përhershëm numri i të cilëve në këtë moshë është 28. Dhëmbë të qumështit jan gjithësej 20 kurse dhëmbë të përhershëm janë gjithësej 32./natalmedia.com/

*Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi pa miratimin e drejtuesve të “natalmedia”

 

SHPËRNDAJE:

Related posts